Mario Stanić u duelu s Marcom Overmarsom na utakmici za 3. mjesto na SP-u 1998.

 DANIEL GARCIA Afp
‘JA SAM SRETAN ČOVJEK‘

Dramatičan apel nogometne legende: ‘Moje srce je 45 posto mrtvo, ali nemojte me žaliti‘

Nakon što je proživio snažan srčani udar, ništa više u njegovom životu nije kao prije
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 07. svibanj 2023. 17:28

Tehnički direktor belgijskog Royal Antwerpa, Marc Overmars koncem prošle godine preživio je iznimno snažan srčani udar. Prema prvim liječničkim procjenama njegovo daljnje bavljenje nogometnim sportom, kao stresnim zanimanjem, bilo je krajnje upitno. Overmars se, međutim, vratio na posao, ali je za Het Laatste Niews priznao kroz kakvu zdravstvenu kalvariju prolazi:

- Moram doći do daha kada puno pričam i potrebna mi je energija da ostanem fokusiran. Moje srce je 45% mrtvo, ali ne žalite me. Ja sam sretan čovjek, samo svoju energiju moram rasporediti najbolje što mogu. Ako su na dnevnom redu važne utakmice ili sastanci, fokusiram se na njih. Mogu se oporaviti do sljedećeg dana. Radije bih umro nego da ništa ne radim – ustvrdio je Overmars.

U belgijskom nogometu Overmars radi od ožujka 2022. Prethodno je bio na funkciji sportskog direktora nizozemskog Ajaxa, ali je otpušten zbog neprimjerenih poruka, koje je slao uposlenicima kluba. Također, Overmars je tri godine obnašao i dužnost tehničkog direktora u Go Ahead Eaglesima.

U oba spomenuta nizozemska prvoligaša Overmars je gradio igračku karijeru. Igrao je još za Willem II, te Arsenal i Barcelonu. Kao lijevokrilni je napadač ostvario i 86 nastupa za nizozemsku reprezentaciju (pritom je zabio 17 golova). Bio je sudionikom Svjetskog prvenstva 1998. u Francuskoj kada su se u susretu za treće mjesto sastale Hrvatska i Nizozemska. Overmars je u nastavku susreta zamijenio Phillipa Cocua. U drugom poluvremenu, međutim, nije bilo pogodaka. Ostao je rezultat iz prvog dijela: 2-1 za Hrvatsku!

Linker
01. svibanj 2024 18:06