URBANANDSPORT/NURPHOTO/SHUTTERST/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
STRELOVIT USPON

Eksplozija nogometaša koji je igrao po hrvatskim travnjacima iznenadila i Barcelonu: ‘To im sad stvara probleme‘

U prvom nastupu za Senegal, Faye je zabio golčinu te ne čudi što je na popisu izbornika
Piše: SNObjavljeno: 26. svibanj 2024. 15:25

Mikayil Faye je u posljednjih godinu dana doživio strelovit uspon. Od igranja 1. NL s Kustošijom iz koje su naposljetku i ispali, do velikog transfera u Barcelonu. Faye je svojim igrama za Barcelonu B oduševio čime je zaradio poziv u senegalsku reprezentaciju, ali i nastup za prvu momčad.

U svome prvom nastupu za reprezentaciju, Faye je zabio golčinu te ne čudi što je ponovno na popisu izbornika Alioua Cissea. Senegal će početkom lipnja u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. odigrati utakmice protiv DR Konga i Mauritanije. U kadru će biti i Faye što će, kako piše katalonski Sport, stvoriti velike probleme za Barcelonu B.

Naime, u isto vrijeme će Barcelona B igrati svoje utakmice doigravanja za ulazak u drugu ligu. S obzirom na to da je Faye neizostavan faktor momčadi, trener Marquez će imati težak zadatak nadomjestiti njegov izostanak. U Kataloniji nisu računali da će Faye ovako brzo doći do statusa reprezentativca što im sada stvara probleme.

Sport je pun riječi hvale za mladog Senegalca. O njemu pričaju kao o igraču koji je doživio veliku eksploziju. Kada je dolazio iz Kustošije, bio je nepoznanica za navijače Barcelone, a sada se prometnuo u jednog od najperspektivnijih mladih igrača Blaugrane.

Linker
26. svibanj 2024 15:26