JUAN IGNACIO RONCORONI Afp
INTERESANTAN DETALJ

Emotivan trenutak: Lionel Messi dobio dres kluba koji je prije 21 godinu odustao od njegovog angažmana

Nakon više od dva desetljeća, zaposlenik River Platea iskoristio je Messijev dolazak na stadion
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. rujan 2021. 09:04

Kako je Argentina na čelu s Messijem ljetos osvojila Copa Americu tako je popularnost najboljeg nogometaša svijeta i u njegovoj rodnoj Argentini dotaknula nebo.

Znamo da je godinama jednim dijelom ipak bio osporavan zbog toga što u dresu Argentine nije izgledao "svemoćno" kao što je to bio slučaj na utakmicama koje je igrao za Barcelonu. Stoga je Messijev dolazak na rujanski ciklus kvalifikacija za njega bio posebno emotivan, što se lijepo osjetilo u svim njegovim istupima.

Kompletnu priču i emociju oko Messija dodatno je osnažio i još jedan detalj. Naime, utakmica protiv Bolivije - u kojoj je Messi zabio hat-trick - igrala se na stadionu Monumental u Buenos Airesu, domu River Platea. Messi nikad nije službeno igrao u dresu River Platea, ali jednom je zgodom nosio njegov dres na utakmici.

Kako je i sam Messi jednom zgodom ispričao za Fox Sports, u kolovozu 2000. došao je odigrati probnu utakmicu za River. U toj utakmici zabio je tada 13-godišnji dječak četiri pogotka i bio korak do sklapanja ugovora s klubom. No, na koncu je River Plate odustao od te priče, Messi im je bio previše skup.

Na tom susretu mladih igrača oružar Diego Fabre bio je zadužen da Messiju pronađe dres u kojem bi igrao. Izabrao mu je dres s brojem 21.

Nakon više od dva desetljeća, zaposlenik River Platea iskoristio je Messijev dolazak na stadion te mu pristupio i podsjetio ga na tu utakmicu. Kao što se moglo vidjeti na nekim fotografijama, došlo je do zagrljaja i razmjene majica. Lionel Messi dobio je dres River Platea s brojem 21 na leđima, baš kao u toj utakmici koju je igrao kao dječak. Diego Fabre dobio je Messijev reprezentativni dres s brojem 10.

Tko zna kakva bi Messijeva priča bila da mu je 2000. River ponudio tu istu desetku...

Linker
04. svibanj 2024 00:30