Alejandro Garnacho i Joško Gvardiol

 BEN STANSALL Afp
NISKE OCJENE ZA HRVATE

Englezi dali Gvardiolu mizernu četvorku, jedan igrač prošao još gore. Pep priznao pogrešku

Gvardiolu zamjeraju kiks kod pogotka, a za Kovačića kažu da nije ni trebao biti u prvih 11
Piše: SNObjavljeno: 25. svibanj 2024. 20:59

Pitate li engleske medije, hrvatski reprezentativci nalaze se među najlošije ocijenjenim igračima u 2:1 pobjedi Manchester Uniteda nad gradskim rivalom Cityjem u subotnjem finalu FA Kupa.

Negativne recenzije posebice se odnose na Joška Gvardiola, direktnog krivca za vodeći pogodak Alejandra Garnacha u 30. minuti, a malotko je ostao oduševljen i Mateom Kovačićem, koji je napustio igru nakon prvog poluvremena.

Ugledni The Guardian obojici Vatrenih dao je (na skali od 1 do 10) mizernu četvorku.

"Hrvat se mučio protiv Garnachove brzine, malo je ponudio u posljednjoj trećini i ozbiljno je pogriješio za prvi gol", stoji u osvrtu na Gvardiolovu igru, dok za Kovačića kažu da ga Guardiola nije trebao svrstati u prvih 11.

"Odabir hrvatskog veznjaka bila je pogreška Pepa Guardiole. Zbog toga je City bio prespor".

Jednako lošu ocjenu u Cityjevim redovima dobili su vratar Ortega, stoper Stones i veznjak De Bruyne.

image

Kyle Walker i Joško Gvardiol

JUSTIN TALLIS Afp

Goal je stekao još gore dojmove o Gvardiolu - popularni portal dao mu je ocjenu tri, također na skali od 1 do 10.

"Užasna pogreška kojom je prebacio vlastitog vratara", stoji u opisu ocjene, ali krivica se dijelom prebacuje upravo na Ortegu, koji je za izvedbu dobio - jedinicu!

"Što je on radio tamo?", postavlja novinar Goala pitanje govoreći o pogotku Garnacha te dodaje: "Izjurio je po loptu dopustivši Garnachu da postigne gol. Ovo je dan koji će Ortega očajnički željeti zaboraviti."

Kovačiću je isti portal dodijelio peticu.

"Briljantno je očistio šansu Brune Fernandesa, ali izgubio je bitku s Mainooom kod drugog pogotka Uniteda."

Manchester Evening News bio je nešto naklonjeniji našim reprezentativcima i obojicu ocijenio sa šesticom. No, odgovornost za poraz preuzeo je Pep Guardiola.

- Pogriješio sam u postavci igre u prvom poluvremenu, zbog toga nismo bili u pravoj poziciji da napadnemo protivnika. Plan igre nije bio dobar, to je moja pogreška. Naravno da smo svi razočarani, ali osvojili smo Premier ligu i sigurno imamo razloga za zadovoljstvo. Moramo biti ponosni i slaviti zbog svega što smo učinili u ovoj sezoni - zaokružio je španjolski trener.

Linker
30. kolovoz 2024 22:32