POGLED S KLUPE

Ferguson: Chelsea nije imao šanse; Ancelotti: Možda sam pogriješio s Torresom

Za nas je bila velika prilika igrati protiv ovakvog protivnika i bit će to korisno iskustvo za našu mladu momčad. Barceloni čestitam na pobjedi i nadam se da će osvojiti Ligu prvaka – komentirao je Lucescu
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 13. travanj 2011. 11:23

Nogometaši Manchester Uniteda su s dvije pobjede (1-0 i 2-1) nadvisili Chelsea u četvrtfinalu Lige prvaka, pa "crveni vragovi" tako nastavljaju lov na naslov ovog natjecanja. U polufinalu Manchester čeka pobjednika ogleda Schalkea i Intera, a već se sada praktički može reći da će to biti Bundesligaš. Schalke je dobio prvi ogled u gostima s 5-2.

- Još smo jednu utakmicu igrali jako, jako dobro. U svakom slučaju moram istaknuti da smo imali jakog suparnika. Svaka čast Chelseaju, pogotovo jer su postigli pogodak s igračem manje. No, ipak smo bili bolji gledajući obje utakmice - rekao je trener Uniteda Alex Ferguson i dodao:

- Onaj nesretni poraz u prvenstvu od njih nam je, sada mogu to reći, pomogao. Bili smo na visini i u prvoj utakmici i sada. Mnogi su igrači bili odlični večeras, ali nikako ne mogu ne spomenuti Parka i Hernandeza. Ma, svi su bili sjajni.

Talijanski strateg na klupi nogometaša Chelseaja Carlo Ancelotti branio je nakon ispadanja iz Lige prvaka od Manchester Uniteda svoju odluku da u igru od prve minute postavi Fernanda Torresa...

Upitan da li je pogriješio započevši u vrhu napada s Torresom umjesto Didierom Drogbom, budući španjolski napadač od transfera u Chelsea u siječnju još čeka na svoj prvijenac u dresu "bluesa", Ancelotti je rekao.

- Možda. Dugo sam razmišljao o toj odluci, da li započeti s Fernandom u ovakvoj utakmici. Na kraju sam ga stavio jer su njegove vještine i znanje mogli biti vrlo dobri po nas – rekao je Ancelotti nakon što je njegova momčad poražena u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka na Old Traffordu s 2-1, te tako s ukupnih 3-1 ispala iz natjecanja.

Torres od svog siječanjskog transfera u Chelsea vrijednog 50 milijuna funti nije ničim opravdao uloženi novac, a upravo će njegovo postavljanje od početka a izostavljanje Drogbe biti nešto što će Chelseajevi navijači zamjeriti talijanskom treneru. Naime, ulaskom bjelokošćanskog napadača u nastavku Chelsea je bio puno opasniji pred golom, a uostalom Drogba je i dao jedni gol za "bluese".

- Didier je odigrao vrlo dobro u drugom dijelu. Želio sam izvršiti veći pritisak prema naprijed jer smo trebali zabiti i mislim da je Didier bio svjež pa smo morali iskoristiti njegovu snagu ispred gola. To je bio razlog zašto sam zamijenio Fernanda.

O isključenju Ramiresa iz 70. minute Ancelotti je rekao:

- Mislim da je mogao ostati mirniji, već je imao žuti karton. Mogao je to izbjeći.

Na kraju je uslijedio rezime.

- Pokušali smo, trudili smo se stići zaostatak. Započeli smo dobro, mislim da smo kontrolirali igru prvih 30 minuta. Imali smo kvalitetan posjed lopte i bili smo dobri prema naprijed, ali u posljednjih desetak minuta prvog poluvremena Manchester je imao više prilika, zabili su i gol i onda je bilo teško vratiti se. Očito smo pokušali sve da bi se vratili, ali na kraju je s deset igrača bilo teško. Naravno da smo razočarani zbog ispadanja, ali to je nogomet i moramo gledati prema naprijed. Čeka nas još utakmica za odigrati i želimo igrati u Ligi prvaka i sljedeće sezone.

Upitan o svojoj budućnosti na klupi Chelseaja, Ancelotti je dodao.

- Nisam zabrinut. Moram raditi i pokušati dati sve od sebe. Nije više moja odluka hoću li ostati ovdje ili ne.

Guardiola: Privilegija je raditi s ovim igračima; Lusescu: Nadam se da će Barça osvojiti LP

Gol Lionela Messija tri minute prije poluvremena bio je dovoljan da Barcelona i u uzvratnom četvrtfinalnom dvoboju Lige prvaka savlada Šahtar u Donjecku s 1-0, te tako s ukupnih 6-1 izbori plasman među četiri najbolja...

- Igrači koje imam na svom raspolaganju su fantastični i privilegija je voditi ih i u trećem uzastopnom polufinalu Lige prvaka. Ovi igrači osvajali su naslove i s Barcelonom i sa reprezentacijom, ali jednostavno idu dalje – komentirao je Barcelonin trener Pep Guardiola.

- Trebalo nam je neko vrijeme da se pokrenemo, ali jednom kad smo to učinili, počeli smo dominirati. Znali smo da će biti teško, znali smo da ćemo ih morati odbiti u ranoj fazi. Nakon toga su pomalo počeli gubiti srčanost, kada su vidjeli da situacija po njih postaje nemoguća.

Sada Barceloni slijede dva uzastopna okršaja s Real Madridom, prvi u subotu na Santiago Bernabeuu u sklopu Primere, a potom u finalu Kupa kralja u Valenciji četiri dana kasnije.

- U subotu želimo pobijediti jer bi to za nas bio golem korak naprijed, ali ne mogu reći sa sigurnošću da će tako i biti jer nas čeka vrlo težak protivnik.

S druge strane, trener Šahtara Mircea Lucescu čestitao je svojim igračima na borbenosti i zalaganju, te je čestitao dominantnom protivniku.

- Bila je to spektakularna utakmica. Borili smo se za svoju čast i nadali smo se izvedbi na koju možemo biti ponosni. Usprkos velikom broju izostanaka, imali smo više prilika nego li momčadi inače imaju protiv Barcelone. Za nas je bila velika prilika igrati protiv ovakvog protivnika i bit će to korisno iskustvo za našu mladu momčad. Barceloni čestitam na pobjedi i nadam se da će osvojiti Ligu prvaka – komentirao je Lucescu, čijoj je momčadi plasman u četvrtfinale Lige prvaka bio najveći uspjeh u tom natjecanju.

Linker
23. rujan 2024 14:27