Icon Sport/ddp Usa/profimedia
ISTJERUJE PRAVDU

Francuz traži novac od Cityja: ‘Mnogi igrači su se opijali i seksali, a mene javno ponižavaju‘

Mendy od kluba zahtijeva isplatu od 14 milijuna eura, toliki je ukupan iznos neisplaćenih plaća
Piše: SNObjavljeno: 16. listopad 2024. 14:18

Bivši francuski nogometni reprezentativac Benjamin Mendy tužio je Manchester City zbog neisplaćenih plaća koje mu je klub ukinuo nakon što je 2021. optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje.

U intervjuu za Telegraph pričao je o tom teškom razdoblju, koje je sada iza njega. Najviše zamjera Cityju što nisu vjerovali u njegovu nevinost, koja je kasnije i potvrđena, već su ga se odmah odrekli i suspendirali.

- Nekoliko mojih suigrača, uključujući i kapetana, bili su prisutni na tim zabavama gdje smo svi smo pili i imali odnose sa ženama. Naravno, to ne opravdava moje ponašanje, ali smatram da je nepošteno da me klub izdvaja na način na koji je to učinio. Razlika između mene i ostalih jest u tome što sam ja bio taj koji je lažno optužen za silovanje i javno ponižen - kazao je Mendy, koji je istaknuo i da su mu neki suigrači (Raheem Sterling, Bernardo Silva i Riyad Mahrez) posudili novac da pokrije sudske troškove.

Francuski nogometaš podnio je tužbu za višemilijunski iznos Sudu za zapošljavanje, tražeći povrat svih neisplaćenih plaća u razdoblju od rujna 2021. do lipnja 2023., kad mu je istekao ugovor s Manchester Cityjem. Mendy od kluba zahtijeva isplatu od 14 milijuna eura, toliki je ukupan iznos neisplaćenih plaća.

Linker
16. listopad 2024 15:26