ALESSIO MORGESE Nurphoto Via Afp
TRAŽI SE NOVO MJESTO

Giuseppe Meazza više neće biti San Siro, ‘crveno-crni‘ dio Milana više ne želi imati veze s mrskim rivalom

Navodno će novi stadion graditi Amerikanci, a točno tko, koja tvrtka i po kojoj cijeni, saznat će se kade dođe vrijeme
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. veljača 2023. 13:07

Velebni stadion u Milanu ubuduće ili uskoro će se zvati samo Giuseppe Meazza. Uskoro više neće biti San Sira, barem ne stadiona pod tim imenom. Može možda i malo pojašnjenje.

Milanski stadion na kojem igraju dva ljuta suparnika, Milan i Inter, nosi u biti dva imena. San Siro je ime kada na njemu igra Milan, a zove se tako jer se taj dio glavnog grada Lombardije zove San Siro. No, Giuseppe Mezza se zove samo kada na njemu igra Inter. Naime, Giuseppe Meazza je jedna od Interovih legendi, možda i najbolji strijelac kluba svih vremena. Nogometni klubovi Inter i Milan su se odavno uspjeli dogovoriti o tomu da izmjenično igraju svoje domaće utakmice na istom stadionu, koji je gradsko vlasništvo. Međutim, Milan nikada ne bi pristao baš igrati na stadionu koji nosi ime po igraču njegovog najvećeg suparnika. Uskoro Milan neće igrati ondje niti jednu utakmicu.

image
MARCO BERTORELLO Afp

Naime, kako navodi Gazzetta dello Sport, talijanska inačica Sportskih novosti, Milan je odlučio izgraditi si svoj stadion. Naime, prijašnji je plan bio malo drukčiji odnosno dva kluba, Inter i Milan su bili planirali izgraditi zajednički novi stadion za otprilike 70.000 gledatelja, a što bi koštalo oko 600 milijuna eura. Štoviše, gradske vlasti su se s time i složile, te su malo prije prošlog Božića odobrile cijeli plan. Gradu Milanu to u svakom slučaju odgovara budući da se stadion nalazi skoro pa u središtu grada, odnosno okružen stambenim zgradama, nerijetke su gužve u prometu itd. Samo, AC Milan se sada predomislio. Ne žele više ništa imati, dijeliti s "mrskim" im Internazionaleom, te su odlučili biti kao Hrvati - "svoji na svojem".

Zasad još nije znana lokacija, osim što je samo po sebi razumljivo da to neće biti gradska četvrt San Siro jer ondje ima mjesta samo možda za izgraditi koju novu pizzeriju. Tako da stadion, jednom kada ga Milan izgradi, sigurno neće nositi ime San Siro. Navodno će ga graditi Amerikanci, a točno tko, koja tvrtka, fond i po kojoj cijeni, saznat će se kade dođe vrijeme. Milan je inače na San Siro došao 1926., prije stoljeća gotovo i to malo nakon što je stadion izgrađen. Imao je mjesta za 30.000 navijača da bi s vremenom došao do današnjeg kapaciteta 75.817 gledatelja.

Linker
21. ožujak 2024 05:06