Milan Pavičić, Milan Pavelić, Antun Samovojska i Robert Šola

 RANKO SUVAR/CROPIX
‘BIT ĆE TO SPEKTAKL‘

Hakleri opet bacaju u trans malonogometnu publiku: Održano je izvlačenje parova 50. izdanja Kutije šibica

Prijavilo se ukupno 212 sastava - 142 u seniorskoj konkurenciji, 62 u veteranskoj te 8 u nadmetanju žena
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 17. studeni 2021. 19:26

Više nema dvoumica - nakon jednogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, ove će godine biti održan jubilarni, 50. malonogometni turnir Kutija šibica! Iako je i sad situacija s pandemijom teška, organizatori na čelu s neumornom prvom operativkom Dijanom Muković, uložili su golemi napor u pripremi ovog najuglednijeg “haklerskog” natjecanja u Hrvatskoj, pa će tako od 27. studenoga do 29. prosinca malonogometni znalci na parketu oduševljavati svojim minijaturama i tehnički savršenim potezima.

Za ovaj se, stari dobri turnir, prijavilo ukupno 212 sastava - 142 u seniorskoj konkurenciji, 62 u veteranskoj te osam u nadmetanju žena, očekuje se da će parketima pet zagrebačkih dvorana prodefilirati oko 1260 igrača i igračica. Izvlačenje parova pretkola i 1. kola u sve tri konkurencije održano je u srijedu u podne u Sportskom domu, koji je za ovu prigodu doista bio prekrasno uređen, a uoči izvlačenja je Robert Pavičić, zamjenik ravnatelja Ustanove Upravljanje sportskim objektima, rekao:

- Gotovo je nevjerojatno da je ovaj turnir doživio polustoljetni jubilej, ovo je iza Hanžekovićeva memorijala i Zlatne piruete treće najstarije sportsko natjecanje u Zagrebu. Vjerujem da će jubilarni turnir biti spektakularan - rekao je Pavičić.

image

Robert Pavičić

RANKO SUVAR/CROPIX

Nagradni fond 110.000 kn

Izaslanik gradonačelnika Zagreba, ujedno i pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade, Milan Pavelić, je dodao:

- Ponosni smo na jubilarni turnir, najjače malonogometno natjecanje u Hrvatskoj. Očekujem vrhunske utakmice i pune dvorane, zasad je situacija takva da se možemo nadati punim tribinama - govorio je Pavelić.

Prvi je nositelj turnira CB Dobermann, zagrebačka momčad koja je prije dvije godine osvojila naslov. Nagradni fond 50. Kutije bit će 110.000 kuna - pobjedniku će pripasti 60.000 kuna, finalist će zaraditi 25.000 kuna, trećeplasirana će momčad biti bogatija za 15.000 kuna, a četvrta za 10.000 kuna. Pobjednik veteranskog turnira osvojit će 20.000, a najbolji sastav u ženskoj konkurenciji 10.000 kuna.

image

Antun Samovojska i Robert Šola

RANKO SUVAR/CROPIX

Na izvlačenju su bili legendarni “španeri” i majstori dosadašnjih Kutija, istaknimo Antona Samovojsku, Pavla Željka Žekvu Sudyja, Stjepana Pavlica, Koraba Morinu, Krešimira Čivraga, Antonija Franju, Roberta Grdovića...

- Ovo je najljepše doba godine u našem gradu, osjeti se malonogometno ludilo – rekao nam je Grdović, koji je odigrao čak 27 turnira, u pet je navrata osvajao naslov u seniorskoj konkurenciji, jednom u veteranskoj, a jednom je bio i prvak kao trener-voditelj momčadi.

Grdović opet nastupa

Bio je Grdović i dvaput finalist, u tri je navrata osvajao treće mjesto, za najboljeg je igrača turnira bio dvaput proglašavan, a jednom je bio i najbolji strijelac...

- Najdraži mi je onaj prvi naslov, 1997. godine, s Megaton Musicom (Čarapina, Gričar, Čuljak, Jukić, Beljo...), tada smo sve šokirali i bili smo turnirska senzacija. Bili smo prava škvadra, malonogometni anonimusi koji su došli i osvojili turnir! Fascinantna je spoznaja da je ovo 50. Kutija, čovjek se naježi kad se prisjeti tko je sve igrao na ovom turniru i neizmjerno sam ponosan i sretan da sam bio dio tog natjecanja i da sam ispisivao povijest.

image

Robert Šola

RANKO SUVAR/CROPIX

Ove će sezone 47-godišnji Grdović igrati u veteranskom turniru za momčad Gladne oči, s kojom je prije tri godine i osvojio turnir...

- Bit ćemo opet jaki, uz mene su tu još Čivrag, Brnas, Milinović, Mumlek, Šafarić, Vidović... Malo smo starija ekipica, ali imamo još toga za pokazati - kaže Grdović.

Linker
29. travanj 2024 18:19