SCREENSHOT
Mundijal pred vratima

Hrvatsku čeka drama, Srbija zbog jednog slučaja korone ide na Svjetsko prvenstvo bez borbe!?

Utakmica se trebala igrati večeras, no odgođena je jer je jedan od finskih reprezentativaca bio pozitivan
Piše: HinaObjavljeno: 10. studeni 2020. 09:46

Uzvratni susret dodatnih kvalifikacija za plasman na svjetsko futsal prvenstvo između Finske i Srbije je odgođen zbog poziotivnog nalaza na koronavirus kod jednog finskog nogometaša.

Utakmica se trebala igrati večeras, no odgođena je nakon što je jedan od finskih reprezentativaca bio pozitivan na koronavirus, pa su tamošnje vlasti cijelu ekipu stavile u kartantenu.

U ovom trenutku nije poznata odluka Europske nogometne federacije (UEFA).

Postoji mogućnost da se utakmica odigra u prosincu ili da bude registrirana službenim rezultatom u korist Srbije. U prvom susretu, u Kragujevcu, srpska reprezentacija je pobijedila sa 1-0.

Finska i Srbija bore se za jednu vizu za SP, a za drugu će se večeras u Brnu boriti Češka i Hrvatska. U prvom susretu u Zadru rezultat je bio 2-2.

Podsjetimo, Hrvatska večeras također traži plasman na SP u utakmici generacije protiv Češke, nakon drame u prvoj utakmici. Hrvatska je u subotu u Zadru protiv Češke odigrala 2:2, iako su Česi nakon 12 minuta vodili sa 2:0. Uzvratni dvoboj počinje u Brnu u 18.10 sati.

Direktan plasman na SP 2021. od europskih zemalja izborile su Litva kao domaćin prvenstva, te Portugal, Rusija, Španjolska i Kazahstan.

Linker
27. travanj 2024 04:11