Šibenčani su u nedjelju namučili Dinamo. U utorak su odbili trenirati...

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX
IZDALO IH STRPLJENJE

Igrači HNL prvoligaša krenuli u štrajk, odbili doći na trening, suvlasnik: Ovo se nikad neće ponoviti!

Vjerovalo se da će prodajom kluba financijske neprilike biti eliminirane, no ponovno zapinje...
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 30. studeni 2021. 17:22

Nakon našeg teksta u SN oko financijskih problema u šibenskome klubu, zvučna potvrda turbulencija na Šubićevcu stigla je u utorak. Naime, zbog kašnjenja u isplati njihovih financijskih potraživanja, Šibenikovi igrači su preskočili trening u utorak zakazan za 15 sati, želeći vlasnicima kluba poručiti i na taj način da je njihovo strpljenje - isteklo.

Za komentar smo priupitali Francisca Cardonu, jednog od dvojice suvlasnika kluba iz Kolumbije, koji živi na relaciji Rim - Kolumbija s povremenim dolascima u Šibenik.

- Još nisam čuo za štrajk igrača, provjerit ću, ali ako su se igrači odlučili na taj potez, to je njihova odluka - kazao nam je Cardona.

Na naš upit što se događa u klubu, zašto kasne plaće igračima, stožeru, djelatnicima kluba, njima 29, zašto se kasni s isplatom dobavljača, Cardona nam je odgovorio...

- Istina je da smo u određenom zaostatku s našim pokrivanjem prispjelih obveza, ali to ćemo riješiti do kraja tjedna. Ništa nije zabrinjavajuće.

U redu, ali ovako se šalje ružna slika o klubu, vlasnicima, narušava se imidž šibenskog prvoligaša?

- Znam, ali to je trenutno izvan moje kontrole. Nisam zabrinut zbog imidža kluba, to se događa i drugdje, ja sam sada skoncentriran da čim brže riješimo ovu situaciju oko igrača i trenera, zaposlenika, koji imaju svoje obitelji.

Cardonu smo priupitali zašto o svemu ovome nisu promišljali ranije kako bi izbjegli ovaj scenarij.

- Razmišljali smo, naravno, ali u međuvremenu su se dogodile neke stvari koje nismo planirali, koje su bile izvan naših želja i kontrola.

Zanimalo nas je i gdje je zapelo oko razgovora o ulasku britanskog kapitala u klub...

- Ti razgovori nisu dio rješenja ovog trenutnog problema, to je jedna posve drugačija tema…

Vidjet ćemo što na sve kaže grad Šibenik, koji ima u ugovoru mogućnost utjecati i intervenirati na određene stvari u klubu i nakon prodaje, što će reći navijači, javnost, koja sve više gubi povjerenje u ovakve projekte. Ako vlasnici i riješe ovo stanje u najkraćem roku, kako sada govore, tko može jamčiti da se nešto slično neće opet ponoviti?

- Nakon ovog, nešto slično neće se nikada više ponoviti. Kada riješimo ovo, financijska slika kluba će se stabilizirati za dulje razdoblje. Sve ćemo napraviti da posljedice po klub budu minimalne. Podsjećam, prošle godine su kašnjenja bila i tri mjeseca, pa se nitko nije ovako brinuo za minimalno kašnjenje. Ne razumijem to, ali u drugu ruku i razumijem. U svakom slučaju, idemo dalje, sve će se riješiti - kazao nam je Francisco Cardona, kojega smo samo podsjetili da je HNK Šibenik i prodan zbog financijskih problema, te nemogućnosti grada kao vlasnika da ga financira iz svog proračuna u Prvoj HNL.

Vjerovalo se da će prodajom kluba i prelaskom u ruke novih vlasnika financijske neprilike biti eliminirane, no ponovno zapinje...

Linker
19. travanj 2024 22:55