Lionel Messi 

 FRANCK FIFE Afp
PIŠU FRANCUZI

Isplivale šokantne informacije: Bogataši nudili mito da bi Leo Messi osvojio Zlatnu loptu?

Fokus istrage bio je bivši direktor komunikacija PSG-a, koji je dijelio ulaznice ‘šakom i kapom‘
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 06. siječanj 2024. 23:57

Prema pisanjima francuskog Le Mondea dužnosnici Paris Saint-Germaina pokušali su utjecati na odluku bivšeg glavnog urednika France Footballa i organizatora Zlatne lopte Pascala Ferrea.

Događalo se to tijekom 2020. i 2021. godine kad su Parižani nuđenjem raznih usluga pokušavali pridobiti prestižni trofej za svog tadašnjeg igrača Lionela Messija.

Fokus istrage bio je bivši direktor komunikacija PSG-a, Jean-Martiala Ribesa za kojeg u izvješću Glavnog inspektorata nacionalne policije iz studenog 2023. piše da je dijelio ulaznice za nogometne utakmice PSG-a novinarima, političarima, izabranim dužnosnicima, članovima ministarskih kabineta i raznim umjetnicima.

Nakon što je informacija iznesena u javnost, Ferré i njegovi suradnici porekli su da su bili upleteni u favoriziranje Messija. Bivši direktor časopisa France Football tvrdi da argentinski napadač nije ni bio nominiran za nagradu 2022. godine te da je 2021. godine, kada je Argentinac osvojio sedmu nagradu, Ferré glasao za Roberta Lewandowskog kao najboljeg igrača svijeta.

Osmerostruki dobitnik Zlatne lopte u redovima Parižana igrao je od 2021. do 2023., a u 75 utakmica upisao je 32 gola uz 35 asistencija. Argentinac trenutno nastupa u MLS-u gdje brani boje Inter Miamija.

Linker
22. travanj 2024 16:34