BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
OVAKO STE GLASALI

Izabrali navijači - Perišić je bio naš najbolji igrač protiv Češke! Evo kako su prošli ostali Vatreni

Bila je to još jedna blijeda utakmica Hrvatske, ali srećom bodom smo zadržali nadu za drugi krug
Piše: SNObjavljeno: 19. lipanj 2021. 07:55

U utakmici 2. kola skupine D Europskog nogometnog prvenstva Hrvatska je na Hampden Parku u Glasgowu odigrala 1-1 protiv Češke i tako zadržala izglede za plasman u osminu finala. Vodeći pogodak za Češku postigao je Patrik Schick u 37. minuti iz kaznenog udarca, koji je Španjolac Carlos del Xerro Grande dosudio na intervenciju VAR-a, zbog toga što je Dejan Lovren u skoku nenamjerno laktom udario Schicka u nos.

Izjednačujući pogodak za Hrvatsku postigao je Ivan Perišić u 47. minuti, kad je s lijeve strane ušao u kazneni prostor i sa desetak metara desnom nogom pogodio suprotni kut čeških vrata. Najbolju priliku za Hrvatsku u prvom poluvremenu imao je Ante Rebić, samo minutu nakon što su Česi poveli, ali je u situaciji kad je bio sam pred češkim vratarom Vaclikom pucao pokraj vrata.

Dalićevi izabranici su odigrali nešto bolje u drugom poluvremenu i bili opasniji pred suparničkim vratima, a najbolju priliku imao je u 73. minuti Nikola Vlašić, ali je njegov šut sa desetak metara prošao pokraj lijeve vratnice. Posljednje kolo, dvoboji koji su na rasporedu u utorak, 22. lipnja, dat će konačan odgovor na pitanje koje će reprezentacije nastaviti natjecanje.

Engleska i Češka su u najboljoj poziciji i remi na Wembleyju bi objema donio siguran prolaz, Česima kao prvoplasiranima, a Englezima s druge pozicije. Pobjednik dvoboja Hrvatske i Škotske na Hampden Parku ima izglede završiti na drugom ili trećem mjestu, ovisno o rezultatu dvoboja na Wembleyju.

Osim jednog dijela u drugom poluvremenu, možemo reći kako Vatreni niti ovog puta nisu opravdali ulogu favorita. Bila je to još jedna blijeda utakmica Hrvatske, ali srećom bodom smo zadržali nadu za drugi krug. U našoj anketi pitali smo tko je po vama odigrao najbolje, a tko najgore u sudaru s Češkom.

Na prvom mjestu našao se strijelac izjednačujućeg pogotka Ivan Perišić (3240 glasova). Zanimljivo, drugo mjesto zauzeo je Joško Gvardiol (1808 glasova). Mora se reći kako je mladi dinamovac nakon Engleske na Wembleyju odigrao sasvim solidnu utakmicu protiv Čeha.

Odmah iza njega svoje mjesto ugrabili su Dominik Livaković (1091 glas) te Mateo Kovačić (907). Maestro Vatrenih i Real Madrida, Luka Modrić, bez obzira na to što je proglašen za igrača utakmice u našoj se anketi našao tek na 5. mjestu sa 626 osvojenih glasova.

Luka Ivanušec kojem je Dalić dao priliku u drugom dijelu uspio je prikupiti 529 vaših glasova dok je Bruno Petković dobio njih 388. Nikola Vlašić zasjeo je na 8. mjesto s 369 glasova, a iza njega slijede Domagoj Vida sa 172, te Ante Rebić sa 138.

Čovjek koji je skrivio nesretni penal našao se na 11. mjestu sa 111 glasova, a Andrej Kramarić na 12. sa 105 glasova. 13. mjesto zauzeo je Šime Vrsaljko (103 glasa), 14. je izbornik Zlatko Dalić (100), a sa samo jednim glasom manje od izbonrika na posljednjoj poziciji je Josip Brekalo (99 glasova.

Linker
19. travanj 2024 19:07