Robert Jarni

 VLADO KOS/Cropix
EURO U17

Jarni: Englezi imaju odlične igrače, ali apsolutno nikome ne priznajem da je bolji od nas

Hrvatska nastup na Europskom prvenstvu otvara u četvrtak u 20.00 protiv Engleske
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. svibanj 2023. 18:53

U četvrtak za hrvatsku nogometnu U-17 reprezentaciju starta Europsko prvenstvo koje se održava u Mađarskoj. Igrači izbornika Roberta Jarnija su u skupini s Engleskom, Švicarskom i Nizozemskom. Prvi protivnici mladih Hrvata su Englezi, utakmica se igra u Balmazújvárosu (20 sati).

Reprezentacija je pripreme pred kontinentalnu završnicu odradila u Osijeku, odigrala je i ogled s juniorima društva iz Gradskog vrta koji su “glumili” Engleze, jednu od najjačih mladih vrsta u ovoj kategoriji.

- Igrači su spremni za utakmicu. Imamo do starta utakmice neke sastanke u kojima ćemo dogovoriti još neke detalje. Momci jedva čekaju start Eura s Englezima. Ja isto tako... Vidjet ćemo kako će sve to skupa završiti. Najbitnije jest da su svi zdravi, Svjesni smo da imamo jednu od najtežih skupina, ali tako je bilo i Norveškoj u kvalifikacijama. Bio bih u konačnici presretan kad bismo se plasirali na Svjetsko prvenstvo. A možemo li ostvariti nešto više, vidjet ćemo na ovom turniru - rekao je izbornik Robert Jarni.

Engleska slovi kao favorit skupine...

- Oni su dva puta osvajali Euro u ovoj dobnoj kategoriji. Imaju odlične igrače, ali nikome ne priznajem da je bolji od nas - zaključio je Jarni.

Sudar s Englezima najavio je i kapetan reprezentacije Marino Skelin.

- Napravili smo veliku stvar plasmanom na Euru, ali naravno da želimo još više. Ovo je prilika da na velikom natjecanju pokažemo svoje kvalitete i dokažemo da smo s pravom ovdje. Atmosfera u momčadi je fenomenalna. Skupina u kojoj igramo je dosta teška, ali nešto će se pitati i Hrvatsku. Mi ćemo sigurno dati sve od sebe kako bismo ostvarili svoj cilj. Idemo razmišljati utakmicu po utakmicu, nadamo se da ćemo najmanje proći skupinu - rekao je Skelin, uz optimistični dodatak:

- Nadam se da ćemo otići što dalje...

Nakon utakmice s Engleskom, Hrvatska 21. svibnja u Debrecenu igra protiv selekcije Švicarske (16.30), a posljednji ogled u skupini imaju na rasporedu 24. svibnja protiv vršnjaka iz Nizozemske (15.00).

Linker
20. svibanj 2024 12:32