Lionel Messi i Dejan Joveljić

 PATRICK T. FALLON Afp
DOBAR START U SEZONU

Javila nam se ‘devetka‘ koja je zamalo srušila Messijev Miami: ‘San snova, nevjerojatno je samo ga gledati‘

Minute su nedostajale da nogometaš LA Galaxyja porazi glavne favorite za američki naslov
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 03. ožujak 2024. 14:38

O Dejanu Joveljiću pisali smo krajem prošle godine. U pratnji Alojzija Jankovića stigao je na Europsko prvenstvo u šahu, a nedugo zatim okrenuo se pripremama s Los Angeles Galaxyjem.

Iskazao je tada Joveljić razočaranje prošlom sezonom, u kojoj je njegov klub završio na 13., odnosno pretposljednjem mjestu Zapadne konferencije MLS-a. Ove godine stvari bi mogle biti bitno drugačije, barem ako je suditi po uvodnim dojmovima. LA Galaxy otvorio je sezonu remijem protiv Inter Miamija, glavnog favorita za sve trofeje budući da u ružičaste boje brane Lionel Messi, Luis Suarez, Sergio Busquets, Jordi Alba... Odigrali su 1:1, strijelac za domaćine iz LA-a bio je upravo Joveljić, a Messi je "izvukao" svoju ekipu u drugoj minuti nadoknade.

image

Dejan Joveljić

Usa Today Network/ddp Usa/profimedia

Doduše, bilo je to malo "davno" - u ponedjeljak, no Joveljiću se poruke nisu isporučivale, pa je trebalo ići drugim kanalima, u konačnici ga vjerojatno ne bismo ni dobili bez asistencije spomenutog Alojzija Jankovića, našeg slavnog šahista. Kako bilo, Joveljić se uspio nakratko odazvati i dočarati nam kako je to igrati nasuprot osmerostrukog osvajača Zlatne lopte. I zamalo srušiti njegov Miami...

- Dojmovi su vrhunski! Čast je igrati protiv takvih veličina, ali nažalost nismo uspjeli pobijediti. Slažem se da je Inter Miami jedan od favorita za ovogodišnji naslov, ali sigurno im neće biti lako... - započela je ‘devetka‘ iz Galaxyja.

Zaigrati protiv Messija sigurno je poseban osjećaj, kako to izgleda kad s druge strane stoji - za mnoge - najbolji ikada?

- Nevjerojatan osjećaj je samo promatrati ga, a igrati protiv njega je san snova. Prema Messiju imam maksimalan respekt, ali naravno, tijekom utakmice se trudiš pobijediti ga.

image

Vlade Divac i Novak Đoković na tribinama su proslavili gol Dejana Joveljića

KEVORK DJANSEZIAN Getty Images Via Afp

Igrali su Busquets, Jordi Alba, Suarez... Jesi li tijekom utakmice imao kakav zanimljiv trenutak s njima?

- Nisam, ali zaista je nestvarno biti na istom travnjaku s njima, a kamoli još postići gol... Nadam se da će ovo biti moja najuspješnija sezona, imamo najbolji tim otkad sam prije tri godine stigao u Galaxy.

Iz ekipe je otišao Javier Hernandez Chicharito, znači li to da te čeka još više prostora u napadu?

- Da, Chicharito nije tu, kao ni Billy Sharp, ali mladi napadač Aaron Bibout jest. Također i Miguel Berry, koji je malo stariji od mene. I oni traže svoje šanse.

Ciljevi kluba u ovoj sezoni?

- Izboriti play-off i pokušati osvojiti ligu - završno će Joveljić koji je, spomenimo i to, bio strijelac i u noći sa subote na nedjelju kada je zatresao mrežu u 1:3 pobjedi svoje momčadi na gostovanju kod San Jose Earthquakesa. Na istoj je utakmici upisao i asistenciju.

Linker
28. travanj 2024 08:55