GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
U LOVU NA EUROPU

‘Jurnut će na nas poput ‘vatrogasaca u požarište‘, bit će to pravi ‘fajt‘, moramo biti spremni na sve‘

Nakon vatrometnog maksimirskog remija, Rijeka odlazi na europsko gostovanje u Edinburgh
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 04. kolovoz 2021. 16:48

Opipljivi je doprinos spektakularnom maksimirskom derbiju dao napadač Rijeke Josip Drmić, koji će u nedjelju proslaviti 29. rođendan. U 3:3 remiju kojeg ćemo dugo pamtiti, Drmić je zabio treći gol za Riječane, nemoguće se sjetiti kad je Dinamu netko “poskidao paučinu” s južnih vrata poput riječkih napadača, Abassa (dvaput) i Drmića, povremenog švicarskog reprezentativca...

- Bila je to stvarno velika utakmica, na kraju je remi pravedan ishod. Vjerujem da su i gledatelji uživali u tom zanimljivom i obostrano otvorenom dvoboju, ne vidi se svaki dan šest pogodaka na jednoj utakmici. Međutim, gledajući s klupske strane, primili smo malo previše pogodaka, radili smo neke pogreške koje se na ovoj razini ne bi smjele raditi. Kad smo u dva navrata stizali Dinamovo vodstvo, kad smo već preokrenuli rezultat i poveli 3:2 uoči odlaska na odmor, trebali smo sačuvati tu prednost i onda bi sve bilo savršeno - rekao je Drmić.

Pogreške se događaju

Potom je nastavio...
- Ali, ne smijemo biti nezadovoljni, pogreške se u nogometu događaju, da nema pogrešaka ne bi bilo ni zgoditaka. No, pouke moramo izvući i te pogreške ne smijemo ponavljati, iako treba istaknuti da je ovo bila utakmica na najvišoj razini, s druge je strane ipak bio jaki Dinamo, protiv kojeg je gotovo nemoguće odigrati bez pogreške. Posebno u gostima, stoga sam i ponosan na svoje suigrače, jer smo se svi borili do maksimuma, pokazali smo karakter i nismo se predavali ni nakon dva Dinamova vodstva - kaže Drmić.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Vaša je momčad postigla tri prekrasna pogotka, dvaput je strijelac bio Abass, jednom ste vi svladali Livakovića. Jeste li ikada u karijeri igrali sličnu utakmicu, na kojoj je vaš sastav postigao tri tako lijepa zgoditka?
- Ne, ne mogu se toga sjetiti. Općenito se nešto slično ne događa često, ni utakmice sa šest pogodaka, ni utakmice u kojima gosti zabiju tri gola favoritu, kamoli tako tri lijepa zgoditka! Iskusan sam, odigrao sam mnogo utakmica, ali nikad nisam odigrao ovakvu utakmicu! Bilo je dvoboja s rezultatskim preokretima i krasnim golovima, u Njemačkoj i Engleskoj, kao i u reprezentativnom dresu, ali ovakav scenarij nalik maksimirskom doista ne pamtim.

Zahvalan Norwichu

Iako ste se nakon uspješnog proljeća u riječkom dresu vratili s posudbe u Norwich, iako je bilo malo šansi da ćete opet doći u Rijeku, jer ste ušli u posljednju sezonu ugovora s engleskim klubom, pa se očekivalo da će vas Englezi negdje prodati kako bi dobili neku odštetu, ipak ste opet došli na Rujevicu na jednogodišnju posudbu.

Kako se na kraju sve to rasplelo?
- Zahvalan sam Norwichu, jer je bio vrlo korektan tijekom pregovora i cilj je bio da na kraju svi budemo zadovoljni. Bilo je ponuda, a moja je najveća želja bila da sve što prije završi i da pripreme odradim s klubom u kojem ću i provesti sezonu. Rijeka se od početka razgovora pokazala najkonkretnijom, iskazala je želju da i dalje ostanem na Rujevici i to mi je zapravo bila i prva opcija. Jer, u onih nekoliko proljetnih mjeseci na Kvarneru osjećao sam se izvrsno, pa sam rekao svom agentu da malo “pritisne” vodstvo Norwicha i uspješno okonča pregovore s Rijekom. U početku su se Englezi malo nećkali, “vagali” su još neke ponude koje su za mene došle na njihovu adresu, ali kad su vidjeli da baš inzistiram na odlasku u Rijeku, popustili su i klubovi su se ipak na kraju dogovorili. Najvažnije je da su smo svi zadovoljni, Norwich, Rijeka i ja.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Dosta je promjena

Vratili ste se u riječku svlačionicu, ali dočekala su vas nova lica, Kakva će biti ova Rijeka, bolja ili slabija u odnosu na prošlosezonsku?
- Dosta je promjena, ovo je nova momčad i teško je sad, nakon četiri-pet utakmica, povlačiti bilo kakve usporednice. Mora proći još neko vrijeme za donošenje zaključaka. Zasad je sve u redu, dobro smo se pripremili, igrači su željni uspjeha i spremni smo za nove izazove.

U novoj ste sezoni postigli već četiri pogotka na pet odigranih utakmica, lani ste na 18 utakmica u sedam navrata bili strijelac (uz dvije asistencije). Koliko bi vas postignutih pogodaka zadovoljilo ove sezone?
- Nikad nisam volio govoriti o brojkama. Naravno da bih želio što bolje igrati i zabiti što više pogodaka, ali takve su prognoze uvijek nezahvalne. Prvenstvo je tek počelo, još uvijek nisam posve spreman i nisam u najboljoj formi, ali dobro sam ušao u sezonu i nadam se da ću tako i nastaviti, te da ću svojim igrama i zgodicima pomoći klubu u ostvarenju dobrih rezultata. Samo da me zdravlje posluži, to je u svemu najvažnije.

U četvrtak u Edinburghu igrate protiv Hiberniana u prvoj utakmici 3. kvalifikacijskog kola za ulazak u Konferencijsku ligu. Što znate o Škotima, kakve su šanse Rijeke za prolaz?
- Vjerujem da smo barem ravnopravni Hibernianu i da su izgledi za prolaz 50:50. Svjesni smo da će nam biti vrlo teško u Edinburghu, znam što nas čeka i kako će Škoti igrati. Testirat će našu čvrstinu, agresivnost, borbenost i tjelesnu pripremljenost, morat ćemo im odgovoriti na adekvatan način, trebat ćemo uložiti i zadnji atom snage za pozitivan rezultat. Škoti će jurnuti poput „vatrogasaca u požarište”, bit će to pravi “fajt” i moramo biti spremni na sve. Ne smijemo gubiti koncentraciju tijekom utakmice, jer će Hibernian znati kazniti naše pogreške. Vjerujem da možemo ostati neporaženi, te da ćemo se u Rijeku vratiti s pozitivnim rezultatom. I bude li tako, onda će sve biti lakše na uzvratu na Rujevici s našim navijačima - kaže Drmić.

Linker
18. svibanj 2024 19:07