Scott McTominay i Marcus Rashford

 IAN KINGTON Afp
VRAGOVI U FINALU

Kakav spektakl na Wembleyju: United vodio 3:0 pa jedva izbjegao teško poniženje, VAR uništio snove drugoligašima

Momčad Erika ten Haga prošla je dalje tek nakon raspucavanja
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. travanj 2024. 19:35

Na Wembleyu je danas odigrana druga utakmica polufinala FA kupa između Coventryja i Manchester Uniteda.

Momčad Erika ten Haga prošla je dalje tek nakon drame jedanaesteraca iako je tijekom susreta imala prednost od tri pogotka.

Crveni vragovi su poveli s 3:0 nakon nepunih sat vremena igre te je njihov prolaz u finale u tim trenucima izgledao kao zicer svih zicera.

Za vodstvo Uniteda pogodio je Scott McTominay u 23. minuti, na 0:2 povisio je Harry Maguire u 1. minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, a 0:3 postavio je Bruno Fernandes.

Međutim, drugoligaš Coventry nije se predavao te je uspio stići do izjednačenja i produžetka. Pogađali su Ellis Simms u 71. minuti, Callum O‘Hare u 79. te Haji Wright iz kaznenog udarca u 5. minuti nadoknade.

Proslavili su igrači i navijači Coventryja i pogodak za 4:3 u 1. minuti nadoknade produžetka, ali je isti poništen zbog zaleđa.

Pobjednik je odlučen raspucavanjem jedanaesteraca. Za United je u prvoj seriji promašio Casemiro, odnosno obranio je Bradley Collins, a precizni su bili Diogo Dalot, Christian Eriksen, Bruno Fernandes i Rasmus Højlund.

Haji Wright i Victor Torp pogodili su u prve dvije serije za Coventry, Andre Onana je obranio udarac Calluma O‘Hare, a Ben Sheaf je tukao iznad grede.

U konačnici je susret završen rezultatom 6:7 (3:3) za Manchester United koji će se za trofej boriti s gradskim rivalom Manchester Cityjem.

Linker
21. travanj 2024 19:43