Quincy Promes

 MIKE KIREEV Nurphoto Via Afp
MUTNI POSLOVI

Kako je slavni nogometaš švercao drogu? ‘Sranje, znači pola nam je zapelo na carini? Momci, na posao!‘

Počelo je suđenje, bivši reprezentativac već bi do kraja lipnja mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu
Piše: SNObjavljeno: 05. lipanj 2023. 20:32

Počeo je sudski proces u kojem je glavni lik Quincy Promes. Čuli ste, vjerojatno, za tog 31-godišnjeg mladića, po zanimanju nogometaša, pače, napadača Spartaka iz Moskve. Promes je, osim svoje nogometne karijere u zadnje vrijeme postao poznat i po onoj - poduzetničkoj. Naime, čovjek se upustio u nepoznato pa je počeo krijumčariti opijatima. Točnije, kokainom.

Nekadašnji je nizozemski reprezentativac bio u ulozi glavnog čovjeka kada su dvije pošiljke s ukupno preko tone i pol kokaina 2020. godine stigle u luku u belgijskom Antwerpenu. To je stav državnog tužiteljstva u Amsterdamu koji je danas i iznesen pred sudom.

Preliminarno saslušanje u procesu održano je ovoga ponedjeljka, a to nije jedini predmet koji se vodi protiv Quincyja Promesa. Ima on i suđenje zbog toga što je nekoć nožen izbo svog rođaka na obiteljskoj zabavi. Konačna presuda u tom slučaju bit će poznata do kraja lipnja, a zbog toga mu prijeti zatvorska kazna do dvije godine. Točnije, sud će odrediti kaznu 19. lipnja.

Da se Promes možebitno bavi mutnim poslovima s kokainom postalo je poznato još 2018. godine kada je policija dobila informacije u tome da je Promesov novac počeo kružiti tim vodama. Policija tada nije činila ništa, sve dok Promes nije "raširio krila" i u drogu počeo ulagati sve više novca. Sumnjalo se i u to da posjeduje oružje.

- Istraga je pokazala da je Promes bio uključen u krijumčarenje dvije pošiljke kokaina u siječnju 2020. godine. Pošiljke su bile raspoređene u pet kontejnera, a on je u sav posao uložio oko 75 tisuća eura - rekli su iz tužiteljstva pred sudom.

- Jedna je pošiljka zapela na carini u Belgiji, ali druga je ušla u opticaj - dodano je.

Otkriveni su i razgovori s Promesovog mobitela kojeg mu je policija zapljenila.

- Dečki, hajmo na posao. Izvještavajte me u napretku. Evo vam i adresa na kojoj ćete izvršiti ukrcaj droge - napisao je Promes kada je prva pošiljka ušla na belgijski teritorij.

No, nedugo zatim, shvatio je da je druga zapela na carini:

- Sranje! Dakle, ako sam dobro shvatio, pola je na carini? Posao nam je riskantan! - napisao je svojim suradnicima tada.

Promes se ni danas, kao niti bilo kada u prošlosti nije pojavio pred nizozemskim sudom. I dalje je u Moskvi, a njegovi odvjetnici poriču da napadač Spartaka ima ikakve veze sa svime što mu se stavlja na teret u ovom slučaju. Tvrde da je policija zamijenila Promesa s nekim drugim, te da poruke koje su danas pokazane na sudu nije slao on.

Linker
04. travanj 2024 01:13