JOSEP LAGO Afp
LJUT NA OPTUŽBE

Legenda Barcelone bijesna: ‘To se tako ne radi, nego, nađete se sa sucem na nekoj tajnoj lokaciji i onda...‘

‘Svi klubovi, osim Real Madrida, su se okrenuli protiv Barcelone, a i oni su pukli pod pritiskom‘
Piše: SNObjavljeno: 14. ožujak 2023. 13:19

Barcelona se posljednjih dana našla u centru pozornosti nogometne javnosti nakon što je klub optužen kako je plaćao sucima za namještanje utakmica. ‘Slučaj Negreira‘ izazvao je pravi skandal u Španjolskoj. Katalonci se naravno brane i poručuju da su sve optužbe na njihov račun neosnovane i kako će tražiti javnu ispriku svih klubova koji su ih optužili nakon što dokažu svoju nevinost.

Naime, protiv Barce je optužena za podmićivanje člana sudačke komisije Enriqueza Negreiru za savjete o suđenju, te su mu navodno platili preko sedam milijuna eura u rasponu od 17 godina. Katalonci se terete da su plaćali bolji status kod sudaca iako se prethodnih sezona to i nije moglo vidjeti obzirom da su nekoliko puta žestoko oštećeni na utakmicama La Lige. O svemu je progovorio i bivši kapetan Barcelone Gerard Pique.

image
JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

- Nikad u životu nisam sreo Negreiru. Spreman sam se zakleti pred sudom da Barcelona nikada nije potkupljivala suce. Ako želite potkupiti suca to je jednostavno - kontaktirate ga, nađete se s njim na tajnoj lokaciji i date mu omotnicu s novcem. Zar to nije lakše, nego da navodno idete preko potpredsjednika sudačke komisije - rekao je Pique pa dodao:

- Kakav god kaos pokušavali napraviti, nitko nikada neće moći ukaljati našu najbolju momčad u povijesti koja je postigla čudesan uspjeh. Sada svi pokušavaju usmjeriti gnjev navijača ostalih klubova na Barcu.

Osvrnuo se i na činjenicu da su svi ostali klubovi iz La Lige izdali priopćenje na tu temu tražeći kaznu za Barcu.

- Svi klubovi, osim Real Madrida, su se okrenuli protiv Barcelone. Shvaćam da je i Real na kraju izdao svoje priopćenje za javnost, ali su to učinili pod pritiskom javnosti.

Linker
22. travanj 2024 12:04