TIZIANA FABI Afp
NIŠTA OD LIGE PRVAKA

Legenda srpskog nogometa kakvu još nismo vidjeli! Totalno utučen: ‘Ja sam kriv, ja sam birao, žao mi je‘

‘Naučit ćemo pouke. Nogomet će se igrati, i prije i poslije nas‘
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 10. kolovoz 2021. 22:08

U uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka Šerif je u Tiraspolju savladao Crvenu zvezdu 1:0 i plasirao se završnu rundu kvalifikacija za ulazak u jednu od skupina najcjenjenijeg klupskog europskog natjecanja.

Moldavska legija stranaca pokazala se i po drugi puta kao i više nego dostojan suparnik beogradskom sastavu. Nakon remija u Beogradu 1:1, srpski prvak u uzvratu je bio nešto aktivniji u prvih 45 minuta, u kojima nije bilo previše dobrog nogometa. Dragović i Degenek prijetili su nakon prekida, ali papirnati favorit bio je daleko od izdanja koje bi garantiralo prolaz.

Najkreativniji igrač gostiju Katai bio je prilično samozatajan, a kada je tako onda je Crvena zvezda samo prosječna momčad i ništa više. Diony je u vrhu napada bio potpuno neprimjetan, dok su domaćini strpljivo čekali svoju prigodu koju su i dočekali u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, kada je Arboleda udarcem glavom pored ukopanog vratara Borjana poslao loptu udarcem glavom u visokom luku u desni gornji kut.

Nimalo neobično, trener Crvene zvezde Dejan Stanković shrvan je došao pred medijske djelatnike...

- Ovo je za mene najtužniji poraz. Nisam razočaran mojim momcima, samo tužan. Odgovornost je na meni. Ako treba krivac, to sam ja. Ja sam birao, ja sam mijenjao... Žao mi je što ne idemo dalje - izjavio je Stanković.

Što i kako dalje?

- Morat ćemo se dobro portuditi. Svi smo stajali iza ovoga, znam šta smo prošli. Detalji, sitnice, prekid... Taj prekid ne volim, kroz karijeru sam ispadao posle prekida... Naučit ćemo pouke. Nogomet će se igrati, i prije i poslije nas, Marakana će biti puna i s nama i bez nas. Zvezda je iznad svega, idemo dalje.

Linker
27. travanj 2024 00:29