REUTERS/Phil Noble
LIGE I KUPOVI PETICE

LOVREN KONAČNO ZAIGRAO ZA LIVERPOOL, BROZOVIĆ PRVI, VELIKI ŠOK U PARIZU Moćni PSG od te momčadi doma nije izgubio gotovo 45 godina...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. rujan 2019. 01:18

Dejan Lovren odigrao je prvu službenu utakmicu za Liverpool u zadnjih pet mjeseci. Dobio je priliku kod trećeligaša MK Donsa u trećem kolu Liga kupa...

To je Lovrenu prvi nastup za njegov klub još od 4. svibnja, kada je bio prvotimac u 37. kolu prošle sezone i pobjedi Liverpoola 3-2 kod Newcastlea. U dvije preostale utakmice prošle sezone, zadnjem kolu Premier League protiv Wolvesa i finalu Lige prvaka protiv Tottenhama, bio je na klupi. Odigrao je svih 90 minuta u pobjedi 2-0 na gostovanju.

Inter je svladao Lazio 1-0 u talijanskom klasiku petog kola Serie A i vratio se na prvom mjesto s dva boda više od prvaka Juventusa. Nerazzurri, za koje je Marcelo Brozović odigrao cijeli derbi jako dobro, slavili su golom Danila D'Ambrosija i nastavili sjajnu seriju na startu sezone, uz ukupno 10 postignutih i samo jedan primljeni gol u prvenstvu.

Nogometaši Real Madrida svladali su Osasunu sa 2-0 (1-0) u utakmici 6. kola španjolskog prvenstva, odigranoj u srijedu na stadionu Santiago Bernabeu, te su sa 14 bodova izbili na vrh ljestvice, s bodom više od gradskog rivala Atletica koji je sa 2-0 (1-0) slavio kod Mallorce.

MILAN, ITALY - DECEMBER 16:  Marcelo Brozovic of FC Internazionale Milano in action during the Serie A match between FC Internazionale and Udinese Calcio at Stadio Giuseppe Meazza on December 16, 2017 in Milan, Italy.  (Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)
Emilio Andreoli/Getty Images

Luke Modrića zbog ozljede nije bilo u sastavu Reala, ali je uoči dvoboja izašao na teren s nedavnom primljenom nagradom za najbolju momčad u izboru FIFA-e, uz također nagrađene suigrače Sergija Ramosa, Marcela i Edena Hazarda.

U susretu sedmog kola francuskog nogometnog prvenstva Reims je na Parku prinčeva pobijedio prvaka PSG sa 2-0 upisavši prvu pobjedu u Parizu nakon skoro 44 godine.

Reims je poveo u 29. minuti golom Hassane Kamare. Ubacio je Marshall Munetsi, a Kamara sjajno skočio i glavom zabio za vodstvo gostiju. Senzacionalnu pobjedu Reimsa potvrdio je Boulaye Dia golom u sudačkoj nadoknadi. Reims je dobio PSG i prošle sezone, ali kod kuće sa 3-1, no zadnju pobjedu na Parku prinčeva ostvario je u prosincu 1975.

Angers je gostujućom pobjedom 2-0 kod Toulousea skočio na drugo mjesto. Gosti su stigli do bodova u posljednjim trenucima susreta, a oba gola zabio je Rachid Alioui (88, 90+5). Za goste je cijeli susret odigrao Mateo Pavlović.

Linker
05. svibanj 2024 21:28