SHAUN BOTTERILL Afp
DRAMA U FA KUPU

Manchester City izbjegao blamažu! Trećeligaš namučio jednu od najbogatijih momčadi svijeta

U završnici su gosti ipak pokazali razliku u klasi te na kraju prošli u osminu finala sa 3:1.
Piše: HinaObjavljeno: 23. siječanj 2021. 20:44

Nogometaši engleskog četvrtoligaša Cheltenham Towna bili su nadomak senzacije u 4. kolu FA Kupa, oni su vodili sa 1-0 protiv velikog Manchester Cityja sve do 81. minute, no u završnici su gosti ipak pokazali razliku u klasi te na kraju prošli u osminu finala sa 3:1.

Niželigaš je poveo preko Maya u 59. minuti koji se najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru gostiju. Taj je rezultat stajao do 81. minute kada je Foden iskoristio dobar ubačaj Cancela za 1:1. Tri minute potom Gabriel Jesus je kompletirao preokret, dok je Ferran Torres u četvrtoj minuti sudačke nadoknade postavio konačni rezultat.

image
SHAUN BOTTERILL Afp

Ranije u subotu je Southampton na svom stadionu St. Mary's svladao branitelja naslova londonski Arsenal sa 1-0 (1-0). Pobjednika je odlučio pogodak iz 24. minute, kad je branič "topnika" Brazilac Gabriel nespretno skrenuo loptu u vlastitu mrežu nakon ubačaja Kylea Walker-Petersa.

U preostalim susretima igranim u subotu prvoligaši nisu dopustili iznenađenje, Brighton and Hove Albion je svladao Blackpool sa 2-1, Sheffield United je bio bolji od Plymputh Argylea sa 2-1, dok je West Ham United nadigrao Doncaster Rovers sa 4-0. Usto je Barnsley svladao Norwich City sa 1-0, Bristol City je kao gost bio bolji od Millwalla sa 3-0, dok je Swansea City bio uvjerljiv protiv Nottingham Foresta sa 5-1.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Premiership: Aston Villa pobijedila Newcastle

U zaostalom susretu 11. kola Premier lige Aston Villa je u subotu na domaćem terenu pobijedila Newcastle sa 2-0 golovima Ollieja Watkinsa (13) i Bertranda Traoréa (42).

Newcastle je tako nastavio niz loših rezultata u prvenstvu, osvojio je samo dva boda u zadnjih osam kola.

Linker
03. svibanj 2024 02:57