PHIL DUNCAN Dppi Via Afp
ODRAĐENO JE SASLUŠANJE

Mason Greenwood pušten iz pritvora, mladoj zvijezdi Manchester Uniteda odobrena jamčevina

Sam Greenwood, kao i njegov odvjetnički tim, još uvijek nisu komentirali optužbe kojima se tereti
Piše: HinaObjavljeno: 19. listopad 2022. 12:23

Nakon dvije noći provedene u zatvoru HMP Berwyn u Wrexhamu, nogometaš Manchester Uniteda Mason Greenwod, prema pisanju Daily Maila, ipak izlazi na slobodu. Iako mu je prekjučer Prekršajni sud odredio jednomjesečni pritvor, danas je sudac John Potter, odlučio odobriti zahtjev njegovog pravnog tima, i pustiti ga uz jamčevinu. Krilni igrač „crvenih vragova“ nije bio prisutan na saslušanju, a ono je bilo zatvoreno i za novinare.

Greenwood je optužen da je 22. listopada 2021. godine pokušao silovati svoju bivšu djevojku Harriet Robson. Na teret mu se stavlja i da je sudjelovao u „kontrolirajućem i prisilnom ponašanju“, odnosno da je nadgledao njezine račune na društvenim mrežama, te joj upućivao prijetnje i uvrede. Optužen je, također, ida je 21. prosinca prošle godine fizički napao Robson i nanio joj teške tjelesne ozljede. Od tada je bio na slobodi, ali je u subotu uhićen na području Trafforda zbog kršenja mjera opreza.

- Tužiteljstvo je ovlastilo policiju Manchestera da optuži Masona Greenwoda za pokušaj silovanja, sudjelovanje u kontrolirajućem i prisilnom ponašanju, te za napad koji je uzrokovao stvarne tjelesne ozljede - rekla je Janet Potter, zamjenica glavnog tužitelja.

U ponedjeljak se Greenwod pojavio na optuženičkoj klupi Prekršajnog suda, gdje mu je određen jednomjesečni pritvor i odbijena jamčevina sve do pojavljivanja pred Krunskim sudom 21. studenog. Ipak, nakon što je njegov pravni tim podnio zahtjev, ta odluka je nakon dva dana promijenjena, te mu je odobrena jamčevina, i danas će biti pušten da se brani sa slobode. Glasnogovornik suda izvijestio je kako su Greenwodovi uvjeti jamčevine da mora boraviti u svojoj unajmljenoj kući u Bowdonu i da mu nije dopušteno kontaktirati podnositeljicu tužbe ili svjedoke.

Podsjetimo, nekoliko sati nakon što su se, početkom godine, optužbe (potkrijepljene fotografijama i videozapisima) pojavile na internetu, United je suspendirao igrača koji je upisao jedan nastup za englesku reprezentaciju, a Nike je raskinuo sponzorski ugovor s njim, dok je Electronic Arts potvrdio njegovo uklanjanje iz aktivnih momčadi na Fifi 22.

Linker
29. travanj 2024 18:28