REUTERS/Toru Hanai
VELIKE RIJEČI

MODRIĆ DOBIO PODRŠKU OD VELIKOG KONKURENTA Sam je sebe proglasio najboljim na svijetu, a na kraju se poklonio hrvatskom Maestru!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. listopad 2018. 18:21

Najveća zvijezda belgijskog nogometa i jedan od kandidata za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva Eden Hazard, izjavio je da njegov prvi favorit za Zlatnu loptu ove sezone - Luka Modrić!

Nakon što su FIFA i UEEFA dodijelile svoje nagrade za najboljeg nogometaša godine u kojima je slavio hrvatski kapetan, na red je došla i nagrada France Footballa.

Posljednjih deset godina prestižnu su nagradu osvajali Leo Messi i Cristiano Ronaldo (svaki po pet puta), a sada je red na Modrića, smatra Hazard koji je također jedan od 30 finalista.

"Mislim da ja neću osvojiti ovu nagradu, a po mome mišljenju zaslužuje je Luka Modrić. Postoji nekoliko velikih kandidata - tu je i Raphael Varane koji je ove sezone osvojio i Ligru prvaka i Svjetsko prvenstvo. I ja sam ju zaslužio, nećemo se lagati, ali realno, mislim da ju je ove sezone najviše zaslužio Luka Modrić. Bit će to velika nagrada za fantastičnu sezonu koju je imao u Ligi prvaka i na Svjetskom prvenstvu", rekao je Hazard, koji je u Rusiji sam sebe proglasio najboljim igračem natjecanja, ali je nagradu na kraju ipak odnio hrvatski kapetan.

Luka Modrić tako ima veliku priliku ponovno odnijeti titulu najboljeg, a ovo je jedini trofej koji mu nedostaje kako bio kompletirao sezonu iz snova. Na listi 30 finalista France Footballa našla su se još dvojica Vatrenih, Mario Mandžukić i Ivan Rakitić.

Ballon d’Or, koju France Football dodjeljuje od 1956. godine, najboljem na svijetu bit će predana 3. prosinca.

Na kladionicama je kao glavni favorit istaknut Cristiano Ronaldo (koeficijent 1,8), slijedi Luka Modrić (2,1) pa Antoine Griezmann (6), Kylian Mbappe (13), Lionel Messi, Neymar, Mohamed Salah (21)...

Linker
28. travanj 2024 07:38