Ronnie Brunswijk
 Screenshot
POSEBNA PRIČA

Najluđi nogometaš ikad: Debitirao sa 60 godina, a iza sebe ima 50 djece, trgovanje drogom, pljačke...

Ovaj bivši gerilac vlasnik je momčadi Moengotapoe i sve je iznenadio kada je uletio na travnjak...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. rujan 2021. 13:44

Ronnie Brunswijk, potpredsjednik Surinama, profesionalno je debitirao u nogometu u 60. godini, a njegova priča zaista je posebna - Interpol ga traži zbog trgovine drogom, ima 50-oro djece, a postao je najstariji igrač koji je igrao službeni turnir na klupskoj razini u CONCACAF-u.

Nadrealizam se vratio i postao glavni junak nogometne utakmice nakon onoga što se dogodilo u Surinamu, u utakmici između Inter Moengotapoea i Olimpije iz Hondurasa u osmini finala Concacaf lige.

Ovaj bivši gerilac vlasnik je momčadi Moengotapoe i sve je iznenadio kada je s kapetanskom trakom uletio na travnjak kako bi odigrao utakmicu, postavši najstariji igrač koji je odigrao službeni turnir na klupskoj razini u ovoj konfederaciji. Rođen 7. ožujka 1961. - Concacaf je osnovan šest mjeseci kasnije - a Brunswijk je odigrao 53 minute, i to zajedno sa svojim sinom Damianom koji je također bio na travnjaku.

Brunswijkova nogometna karijera zasad će biti ograničena na jednu utakmicu jer neće moći igrati uzvrat. Naime, ne može napustiti Surinam jer ga je Interpol traži zbog zločina povezanih s trgovinom drogom u prošlosti. Osebujni političar ove južnoameričke zemlje lik je koji je navikao živjeti sa kontroverzama još od adolescencije jer je povezan s trgovinom drogom i svijetom gerile.

U mladosti je bio pljačkaš banaka, vlasnik rudnika zlata... a sada je nakratko postao i profesionalni nogometaš kako bi zaokružio životopis vrijedan proučavanja.

Linker
28. travanj 2024 11:10