RICHARD JUILLIART Afp
PALA JE ODLUKA

Nakon raspada Superlige sazvan hitni sastanak! Uefa i Čeferin donijeli odluku o sudbini Reala i društva

Sve je najviše zanimalo kako će izgledati završnica Lige prvaka
Piše: SNObjavljeno: 23. travanj 2021. 14:11

Iako je predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin u četvrtak poručio kako će klubovi koji su zagovarali Superligu sasvim sigurno biti kažnjeni i snositi određene posljednice za svoje postupke, to se u konačnici ipak nije dogodilo.

Čelnici Uefe u petak su održali hitni sastanak kako bi razgovarali o aktualnim temama koje tresu svijet nogometa, ali i o završnici ovogodišnje Lige prvaka.

Tu su najviše bili zabrinuti na Bernabeu gdje je vladao strah da bi ih Uefa mogla izbaciti iz četvrtfinala ove sezone, ali također je postojao strah od suspenzije iz europskih natjecanja iduće sezone, ipak, nikakvih sankcija nije bilo.

image
RICHARD JUILLIART Afp

Navodno su glavni 'problem' bila TV prava odnostno njezini nositelji koji bi vjerojatno uputili tužbu ukoliko se polufinalne utakmice Lige prvaka ne bi odigrale.

Podjećamo, osim Reala i Juventusa, među odmetnicima su Barcelona, Atletico, Milan, Inter, Manchester United i City, Arsenal, Tottenham, Chelsea i Liverpool. Osim što nisu kažnjeni suspenzijama, nisu dobili niti novčane kazne. UEFA nije poduzela baš nikakve procedure protiv navedenih momčadi, ali su Čeferin i društvo svakako sretni zbog činjenice da se raspao projekt Superlige.

Linker
02. svibanj 2024 20:18