Paolo Maldini i Francesco Flachi (desno)
 PACO SERINELLI Afp
NIJE DIGAO RUKE

Nakon teške kazne i 12-godišnje suspenzije vraća se nogometu: ‘Sve je započelo kao šala, provokacijom‘

Život mu se drastično promijenio 28. siječnja 2007. kada je pao na dopinškom testu
Piše: SNObjavljeno: 08. rujan 2021. 17:44

Tada je bio pozitivan na kokain i izrečena mu je suspenzija od dvije godine. Prvi pokušaj povratka bio je neuspješan, a sada se opet vraća. Riječ je o Francescu Flachiju.

"Izgubio sam sve u tom trenutku. U Genovi sam bio idol. Započeo sam sezonu s dva gola i pozvan sam u talijansku reprezentaciju", prisjeća se Flachi u razgovoru za BBC Sport.

Flachi je igrao na poziciji napadača, a tijekom karijere je branio boje Fiorentine, Barija, Ancone, Sampdorije, Empolija i Brescije. Najdublji je trag ostavio u Sampdoriji čiji je bio kapetan i za koju je zabio 110 golova, što ga čini trećim najboljim strijelcem kluba iza Roberta Mancinija i Gianluce Viallija.

Nakon odrađene dvogodišnje suspenzije Flachi se pokušao vratiti u tadašnjim drugoligašima Bresciji i Empoliju, ali jednostavno nije išlo.

"Mentalno nisam bio ista osoba i nisam se mogao prilagoditi", prisjeća se Flachi.

A u prosincu 2009. godine opet je bio pozitivan na kokain. Kao opetovanom počinitelju prekršaja izrečena mu je 12-godišnja suspenzija. Tada se definitivno činilo da je njegova igračka karijera završena. Ali 12 godina kasnije Flachi se opet priprema za povratak igračkoj karijeri. Dok nije igrao Flachi je neslužbeno trenirao lokalnu momčad Bagno a Ripoli, s kojim je osvajao trofeje, a trenirao je i omladinsku momčad Signe 1914. Kada mu zabrana istekne u siječnju opet će zaigrati.

"Sve je započelo kao šala. A onda me Andrea (Ballerini, predjednik Signe, op.a.) počeo provocirati: 'Ne možeš više igrati, prestar si. Sada sam opet u treningu i emocije koje osjećam su kao onda kada sam aktivno igrao. Znam da sam pogriješio i kažnjen sam zbog toga. Nisam brz kao nekad, ali i dalje mogu pomoći momcima da vjeruju u sebe i shvate koliko je nogomet lijep. Želim odigrati svoju ulogu i pokazati da i dalje mogu igrati", zaključio je Flachi.

Linker
26. travanj 2024 01:01