DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PAO JE POSAO

Napadač već sutra napušta Maksimir! Dinamo sve dogovorio s Turcima, evo koliko bi Modri trebali zaraditi

Izvjesno da će se Modrima odmah priključiti Deni Jurić, koji je sezonu počeo na posudbi u Šibeniku
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. kolovoz 2021. 10:55

Turski mediji prvi su kasno sinoć donijeli informaciju o pregovorima Dinama i Kayserispora o transferu Marija Gavranovića, a u srijedu ujutro ta je informacija dobila i potvrdu u Maksimiru. Nije još sve gotovo, ali je dogovoreno i Gavranović bi možda već sutra trebao postati novi igrač turskog prvoligaša.

Napadač švicarske reprezentacije vraćao se zajedno s momčadi iz Varšave, gdje je bio na klupi i nije upisao nastup, a onda bi možda već tijekom dana trebao produljiti za Tursku te sutra obaviti formalnosti vezane za transfer. Svota koja se spominje jest oko dva, 2,5 milijuna eura, a ako se sjetimo da je prije godinu dana Gavranović već bio otišao iz Dinama kao slobodan igrač pa se onda za koji tjedan vratio u svlačionicu, to uopće nije mala svota za igrača koji će uskoro napuniti 32 godine.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Naravno, pričekajmo još da sve bude riješeno, znali su dogovori s turskim klubovima propasti u zadnji tren, međutim, kako stvari sad stoje, Dinamo će nakon Petra Stojanovića napustiti još jedan zaslužni igrač. Nije Gavranović ove sezone puno igrao, posebno u europskim utakmicama, što je, vjerojatno, također presudilo u odluci da napusti Maksimir. Kako smo saznali, prije desetak dana Dinamo nije bio sklon transferu, nije pustio Gavranovića, međutim, sad su u Maksimiru podignuli rampu.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Osim Brune Petkovića, Dinamo u napadu ima još Duju Čopa, Komnena Andrića i Sandra Kulenovića koji su dosad bili izvan kadra, Damir Krznar s njima nije računao. Hoće li Gravranovićev odlazak promijeniti nešto u njihovu statusu (za razliku od Kulenovića, Andrić trenira s prvom momčadi) ili će Dinamo dio milijuna koje je već zaradio plasiravši se u Europsku ligu uložiti u kupnju novog napadača? Nije nemoguće iako je, za početak, izvjesno da će se Modrima odmah priključiti Deni Jurić, koji je sezonu počeo na posudbi u Šibeniku. Je li taj napadački arsenal dovoljan za napad na Ligu prvaka i igranje u tom natjecanju?

Linker
23. travanj 2024 05:54