PREDSTAVA ZA KRAJ

Navijači izviždali Mourinha, utakmica prekinuta zbog fotografa, Casillas na klupi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. lipanj 2013. 21:11

U prvoj utakmici posljednjeg, 38. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je na Santiago Bernabeuu sa 4-2 savladao Osasunu.

U rezultatski za oba kluba nevažnom susretu glavna zvijezda bio je Realov trener na odlasku Jose Mourinho kojeg su fotoreporteri opsjedali.

Kontroverzni portugalski stručnjak se na kraju trijumfom oprostio od "kraljevskog kluba" kojeg je vodio posljednje tri godine, a Luka Modrić je u zadnjem susretu sezone odigrao svih 90 minuta.

Strijelci za Real bili su Gonzalo Higuain, Michael Essien, Karim Benzema i Jose Maria Callejon, dok je Mesut Özil upisao dvije asistencije. Za Osasunu su golove postigli Roberto Torres i Alvaro Cejudo.

Da cijela završna 'priredba' bude potpuna, Mourinho je u zadnjoj utakmici na klupi Reala odlučio po tko zna koji puta ostaviti na klupi legendu Real Madrida, Ikera Casillasa, iako je Španjolac bio spreman.

Naime, Diego Lopez bio je ozlijeđen, ali Special One je na vrata umjesto Casillasa odlučio poslati mladog Jesusa Fernandesa (24) koji brani za Realovu B momčad. Fernandes je dosad u karijeri branio 12 minuta za Real u prvoj ligi.

Utakmicom 38. kola Primere protiv Osasune na Santiago Bernabeuu okončana je trogodišnja vladavina Josea Mourinha na klupi nogometaša Real Madrida. Kao što je to obično slučaj kod Portugalca, izazvao je suprotne emocije.

Neki ga vole, neki ga mrze, ali rijetko tko ostane ravnodušan.

Dio navijača „los blancosa“ mu je zviždao, dok je dio navijača skandirao njegovo ime i pljeskao mu. Mourinho najskloniji bili su ultrasi s juga koji su ga podržavali tijekom svih 90 minuta susreta i ostali su mu skandirati još 15 minuta nakon posljednjeg sučevog zvižduka. Tražili su Mourinhov povratak na travnjak, a to se uistinu i dogodilo, te se Portugalac ponovo došao oprostiti.

Prvi gol Reala u susretu protiv Osasune u 4-2 pobjedi bio je ujedno i njihov stoti ove sezone u Primeri. To je četvrta sezona zaredom da je „kraljevski klub“ zabio sto i više golova u španjolskom prvenstvu, a činili su to u sve tri godine pod Mourinhovim vodstvom.

Primera, 38. kolo:

Real Madrid - Osasuna 4-2 (Higuain 35, Essien 38, Benzema 69, Callejon 87 / Morales 52, Cejudo 63)

Linker
21. rujan 2024 18:44