KATIE CHAN/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA
NAJBOLJI TOPNICI ‘PETICA‘

Nestvarna statistika dvojice Hrvata. Pridružili se Haalandu i ušli u izabrano europsko društvo

Gvardiol je treći strijelac Cityja u tekućoj sezoni, nitko osim Haalanda nije zabio više nego Kovačić
Piše: SNObjavljeno: 22. listopad 2024. 06:50

Iza nas je još jedan uzbudljiv vikend u Ligama petice. Englezi, Francuzi i Talijani igrali su osmo kolo prvenstva, Nijemci su odigrali jedno manje, a Španjolci dva više.

Vjerojatno zato i ne čudi što su upravo Barcini Lewandowski, Raphinha i Yamal na vrhu liste najubojitijih trojaca momčadi iz Liga petice. Katalonski napadački trozubac u tekućoj je sezoni već na 25 pogodaka. Najviše je ugradio Lewa (14), Yamal (5) je zabio jedan manje od Raphinhe (6).

image
MANAURE QUINTERO Afp

U Top 5 su - vjerovali ili ne - čak tri njemačka kluba premda je u Bundesligi, kako smo već ranije spomenuli, odigrano najmanje kola! Bayern s 22 pogotka (Kane 13, Olise 6, Musiala 3) zauzima drugo mjesto, Stuttgart sa 17 četvrtom (Undav 6, Demirović 6, Millot 5), dok je Eintracht, također sa 17 pogodaka (Marmoush 10, Ekitike 5, Larsson 2), na petom mjestu. Sva tri kluba, spomenimo, igraju Europu.

U najboljih pet se kao jedini predstavnik Premiershipa ugurao - Chelsea. Plavci s 18 zabijenih pogodaka (Nkunku 7, Palmer 6, Jackson 5) drže treće mjesto.

U Top 10 još su Liverpool, Real Madrid, Borussia Dortmund, Lille, kao i Manchester City (ne tim redoslijedom), u čijem su ubojitom trojcu oba Hrvata - Mateo Kovačić i Joško Gvardiol. Dvojac Vatrenih (Kovačić 3, Gvardiol 2) pridružio se Erlingu Haalandu (11) za ukupno 16 Cityjevih pogodaka kojim je engleski prvak zauzeo osmo mjesto na ovoj listi.

image
ADRIAN DENNIS Afp

image

Najubojitiji trojci momčadi iz Liga petice

TRANSFERMARKT/SCREENSHOT

Linker
22. listopad 2024 08:13