MATTHIAS SCHRADER Afp
RIJEČ SVLAČIONICE

Nijemci razočarani nakon poraza u Münchenu: ‘Borili smo se do kraja, ali... Gol? To je bila nesreća‘

Nismo bili lošija momčad. Šteta, mislim da smo zaslužili bod - rekao je Joshua Kimmich
Piše: HinaObjavljeno: 16. lipanj 2021. 07:22

U posljednjoj utakmici prvog kola grupne faze natjecanja na Europskom nogometnom prvenstvu reprezentacija Francuske je u dvoboju odigranom u Muenchenu svladala Njemačku s 1-0 (1-0).

- Odigrali smo veliku utakmicu protiv vrlo dobrog suparnika. Znao sam da će moji igrači biti spremni i bili smo raspoloženi za borbu. Nismo bili daleko od postizanja drugog pogotka, što bi nam donijelo sigurnost, ali nismo bili toliko ugroženi u drugom poluvremenu. Bio je to čvrst i kvalitetan dvoboj - rekao je nakon utakmice izbornik Francuske Didier Deschamps.

Paul Pogba, veznjak Francuske koji je proglašen igračem utakmice:

- Bili smo usredotočeni na naš posao na terenu. Znamo da moramo opravdati naslov svjetskih prvaka. Kad se trebamo braniti, to činimo zajedno, a isto tako i kad trebamo napadati. Momčadska izvedba je najvažnija. Bez suigrača ne bih mogao odigrati ovako dobro. Svi smo dali svoj doprinos.

Joachim Löw, izbornik Njemačke:

- Bila je to utakmica iznimnog intenziteta. Bili smo ravnopravni i borili se do kraja. Jedan autogol je odlučio utakmicu. Ne možemo kriviti Matsa. To je bila nesreća. Znali smo da su Francuzi odlični u kontranapadima. Nismo mogli sve zaustaviti. No, ne mogu ništa zamjeriti igračima koji su se borili i ostavili sve na terenu. Nedostajalo nam je prodornosti u zadnjoj trećini. Izgubili smo i svi su razočarani, ali još uvijek su pred nama dvije utakmice u kojima sve možemo ispraviti.

Joshua Kimmich, veznjak Njemačke:

- Nismo bili lošija momčad. Bilo je malo prilika na obje strane, a mi smo izgubili zbog nesretnog autogola. Šteta, mislim da smo zaslužili bod. Imamo kvalitetu i možemo se nositi s najboljim momčadima. U sljedećoj utakmici moramo pokazati da smo i mi u tom društvu.

Linker
19. travanj 2024 15:50