Niko Kranjčar i Ćiro Blažević

 CROPIX/SN Cropix/sn
BILI SU SUSJEDI

Niko Kranjčar je s Ćirom imao poseban odnos: ‘Znam ga od djetinjstva, dao mi je prvu kapetansku traku...‘

‘Ćiro je ostavio neizbrisiv traga u hrvatskom nogometu i hrvatskom društvu u cjelini‘
Piše: HinaObjavljeno: 08. veljača 2023. 17:24

Nogometni svijet se oprašta od Ćire Blaževića, a brojni nogometaši se prisjećaju svojeg kontakta s njim. Niko Kranjčar je među onima kojima je vjerojatno i najteže pričati o Ćiri s obzirom na bliske obiteljske odnose susjeda sa zagrebačkog Dobrog dola.

- Ispričati jednu epizodu sa Ćirom je premalo, jer bilo ih je pregršt. Ali, znate da ja nisam čovjek koji osobne događaje lakoćom plasira u javnost. Ćiru sam upoznao još u djetinjstvu, s mojim ocem Zlatkom imao je dugogodišnju relaciju kroz Dinamo. Kasnije mi je dao kapetansku traku u Dinamu. Nisam se nadao takvoj časti, ali brzo sam shvatio da velika čast nosi i još veću obvezu.

Ćiro Blažević vodio je i Hajduk u kojem ga je dočekao i Niko Kranjčar koji je na Poljud stigao pet mjeseci prije "trenera svih trenera".

- Ne mogu reći da se danas sjećam svakog detalja da bi precizno opisao kako sam se osjećao kada sam saznao da Ćiro dolazi u Hajduk. Znam da sam vjerovao kako ćemo igrati dobar nogomet, da će nas pratiti rezultat kao što smo imali u Dinamu. Nažalost, to se nije dogodilo. Ali, previše smo bili bliski da bi pričao o epizodama, detaljima. Mnoštvo je uspomena koje će me uvijek podsjećati na Ćiru koji je ostavio neizbrisiv traga u hrvatskom nogometu i hrvatskom društvu u cjelini – kazao je Niko Kranjčar.

Linker
02. svibanj 2024 10:37