MI NEWS Nurphoto Via Afp
NAKON DVA MJESECA

Nikola Jurčević napustio izborničku poziciju pa za SN objasnio: ‘Tamo definitivno nije vrijeme za nogomet‘

Očito više nije želio ni živjeti, ni raditi u takvim okolnostima
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. prosinac 2023. 12:23

Nikola Jurčević (57) više nije izbornik reprezentacije Libanona, odstupio je samo dva mjeseca nakon što je sjeo na klupu.

- Zbog napetosti kojoj već neko vrijeme svjedočimo u Libanonu i njegovom okruženju dogovorio sam sporazumni raskid ugovora - kratko nam je rekao Jurčević.

Odluka koja nije nikoga iznenadila, jer zbog svega što se događa s Izraelom, poglavito u Pojasu Gaze, ne postoje uvjeti za normalan rad. I očito Jurčević nije želio ni živjeti ni raditi u takvim okolnostima. Prvi veliki turnir na kojem je trebao voditi Libanon bio je Azijski kup nacija, koji je na rasporedu u siječnju 2024.

image

Nikola Jurčević

SPORTSKE NOVOSTI

- Imao sam veliku želju napraviti nešto u Libanonu, ali ovo definitivno nije vrijeme za nogomet. Stoga se okrećem novim izazovima - zaključio je Jurčević.

Na klupi Libanona odradio je četiri utakmice. U dvije službene kvalifikacijske utakmice upisao je dva remija, protiv Bangladeša 1:1, te protiv Palestine 0:0. U dvije prijateljske utakmice upisao je dva poraza, ali i Ujedinjeni Arapski Emirati (1:2) i Crna Gora (2:3) ipak su značajno jače reprezentacije od Libanona.

Linker
01. svibanj 2024 06:53