ANTE CIZMIC Cropix
ODLUKA JE PALA

Ništa od nastavka karijere u HNL-u: Goran Tomić ima novi klub, naslijedit će slavnog Nijemca

Ništa još nije službeno, čeka se potvrda iz kluba kojeg su već vodila dva hrvatska trenera
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. studeni 2022. 14:51

Goran Tomić ima novi posao. Trener koji je do kraja protekle sezone bio na klupi Rijeke, a potom se odmarao doma u austrijskom Salzburgu konačno je realizirao transfer u Aziju. Postao je trener Al Nassra, kluba iz Dubaija.

Tomić je imao ranije opcije iz Kine, zato je i napustio svojedobno klupu Lokomotive, no tamo mu se dogovor izjalovio jer nije mogao dobiti negativan tekst na Covid.

Sada Covid nije tema, Tomić je potvrđen kao trener Al Nassra, kluba koji brzo mijenja jer naslijedio je Nijemca Thorstena Finka, nekad vrlo poznatog veznog igrača Bayerna, a sada stručnjaka koji je trenerom Al Nassra postao u svibnju ove godine. Međutim, u devet kola izborio je samo jednu pobjedu, pri dnu je tablice na 12. mjestu od 14 prvoligaša Ujedinjenih Arapskih Emirata sa tek šest bodova. Izgubio je zadnje tri utakmice i to mu je presudilo da dobije otkaz.

Prvi sljedeći nastup imaju protiv Shababa Al-Ahlija, gradskog rivala iz Dubaija i to u petak 11. studenoga. To bi trebao biti i Tomićev debi. Al Nassr je prvi i najstariji klub osnovan u toj državi 1945. godine, ali ima samo tri naslova prvaka, zadnji 1986. godine.

U posljednjih nekokoliko godina, su pak, osvojili jedan Predsjednički kup i dva Liga kupa. U njemu su nekad igrali čuveni Brazilci Careca, Renato, Nilmar... ali i drugi poznati igrači poput Talijana Luke Tonija. Od Hrvata prije Tomića trenirali su ga Luka Bonačić i Kruno Jurčić. Od poznatijih svjetskih imena na klupi su bili Frank Pagelsdorf, Walter Zenga, Dan Petrescu, Cesare Prandelli, Ramon Diaz..

Linker
19. svibanj 2024 05:29