TOBIAS SCHWARZ Afp
LOGIČNA ODLUKA

Njemačka reprezentacija ima novog kapetana: ‘Pronašli smo odlično rješenje za tu ulogu‘

Julian Nagelsmann je odgovorio na pitanje koje je zanimalo njemačku javnost
Piše: SNObjavljeno: 02. rujan 2024. 16:56

Nakon što je İlkay Gündoğan objavio reprezentativnu mirovinu, njemačka reprezentacija je ostala bez kapetana. Od reprezentacije se nedavno oprostio i zamjenik kapetana Manuel Neuer pa je ostalo upitno tko će preuzeti kapetansku traku.

Njemački izbornik Julian Nagelsmann je odgovorio na pitanje koje je zanimalo njemačku javnost. Novi kapetan njemačke reprezentacije bit će zvijezda Bayerna Joshua Kimmich. Njegov zamjenik će biti Antonio Rüdiger, a treći u redu je igrač Arsenala Kai Havertz.

- Kapetan je predstavnik momčadi na terenu i onaj koji komunicira mišljenje momčadi treneru. Mislim da smo pronašli odlično rješenje s ova tri igrača. Mislim da će dobro odrađivati svoju ulogu - rekao je njemački izbornik u objašnjenju odluke.

Kimmich je za Njemačku debitirao 29. svibnja 2016. u prijateljskoj utakmici protiv Slovačke. Od tada je skupio 91 nastup u kojem je upisao šest golova i dodao čak 21 asistenciju. Više od osam godina nakon debitantskog nastupa, postao je kapetan njemačke reprezentacije.

Linker
05. rujan 2024 10:39