Pa Images/Alamy/profimedia
OTKRILI I LOGO

Nova velesila službeno objavila kandidaturu za SP u nogometu 2034.: ‘Napravili smo neviđen napredak‘

Budući da je Saudijska Arabija jedini službeni kandidat, Fifa mora samo obaviti formalnost
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 03. ožujak 2024. 07:02

Saudijska Arabija pokrenula je službenu kampanju Svjetskog prvenstva u nogometu 2034. kojem će biti domaćini iako Fifa tek treba službeno potvrditi domaćinstvo. Naime, nemaju konkurenciju.

Još ranije je odlučeno kako će se SP igrati ili u Aziji ili u Oceaniji, a do listopada 2023. kada je bio konačni rok za predaju kandidatura nakon povlačenja Australije, jedina ponuda koja je ostala bila je ona iz Saudijske Arabije. Dakle, potvrda domaćinstva idućeg Mundijala ostala je samo formalnost, a SP se nakon Katara 2022. vraća na Bliski istok.

Nogometni savez Saudijske Arabije (SAFF) otkrio je kako će se kampanja za Svjetsko prvenstvo održati pod sloganom "Rastemo. Zajedno".

- Od velike je važnosti ispričati našu nogometnu priču svijetu. I vjerujemo u rast. Zajedno. To je jednostavan, ali savršen opis našeg pristupa i nadamo se kako ćemo biti domaćini turnira za 10 godina. Kandidatura za domaćinstvo Svjetskog prvenstva u nogometu omogućen je brzom transformacijom u kojoj zemlja uživa. Napravili smo neviđeni napredak i u muškom i u ženskom nogometu. Naša kandidatura je otvoreni poziv svijetu da nam se pridruži na ovom uzbudljivom putovanju - rekao je predsjednik SAFF-a Yasser Al Misehal.

SAFF je također otkrio svoj logo domaćinstva koji je, poručili su, "osmišljen kako bi dočarao bit mlade nacije Saudijske Arabije, živahnog društva i bogatog nasljeđa".

Saudijska Arabija u posljednjih nekoliko godina uložila je ozbiljan novac u nogomet, a tamošnja liga privukla je neka od najvećih imena svjetskog nogometa poput Cristiana Ronalda, Karima Benzemu i Sadija Manea. Saudijsku reprezentaciju vodi Roberto Mancini.

Linker
27. travanj 2024 21:04