Matija Frigan u utakmici Hrvatske U-21 protiv Engleske u Londonu

 Micah Crook/ppauk/shutterstock Editorial/profimedia
U IŠČEKIVANJU TRANSFERA

Novi Vatreni dobio nekoliko službenih ponuda. Jedna od njih je i Dinamova: ‘Evo koja je moja želja‘

"Lagao bih kad bi rekao da me nije iznenadio Dalićev poziv", kazao je sjajni napadač
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 26. svibanj 2023. 10:47

Matija Frigan, najbolji riječki strijelac ove sezone (14 pogodaka), javio nam se tijekom slobodnog dana. Naime, Sergej Jakirović svojoj je momčadi, nakon što je osigurala europsku vizu, a nakon regeneracijskog treninga u ponedjeljak, dao dva slobodna dana.

Zaslužili su to momci nakon što su odigrali vrlo dobru polusezonu i od davljenika postali slavljenici.

- Slažem se s vama, ostvarili smo naš glavni cilj koji smo si zadali uoči nastavka prvenstva. Mogu slobodno reći da je malo tko osim nas vjerovao da ćemo u tome uspjeti. Na polusezoni smo imali svega 15 bodova, a na kraju smo osigurali taj izlazak u Europu. Mislim da smo napravili stvarno dobar posao - kazao je Frigan u uvodu, dodavši i to da su im na ruku svakako išli i drugi rezultati.

- Bilo je, naravno, i uspona i padova u našoj igri, no na kraju mislim da je sve zasluženo. Mislim da je i sreća bila na našoj strani, osim toga i Osijek je imao jako loš niz, koji smo na kraju uspjeli iskoristiti, a Lokomotiva i Gorica su nam na kraju svojim pobjedama nad Varaždinom i Istrom 1961 donijeli prijeko potrebni mir, nakon kojeg je susret s Dinamom bio više za prestiž. Igrali smo, naravno, za nas, i naše navijače koji su napunili stadion, mislim da smo na kraju dobro odigrali, porazu unatoč. Jesmo li znali za rezultat Lokomotive prije početka? Pa, na zagrijavanje smo istrčali kada su vodili 2:1, a onda je netko istrčao iz svlačionice i rekao da je u Zagrebu pao i treći gol, ha, ha. Je, drago nam je bilo to čuti, no odmah smo se maksimalno koncentrirali na Dinamo i ono što nas čeka - objasnio je Frigan, kojeg, baš kao i njegovu momčad, još čeka – Osijek.

Stižu službene ponude

Karte se na istoku Hrvatske jako dobro prodaju, puno Osijekovih navijača nada se pobjedom oprostiti od Gradskog vrta, no i Rijeka ima svoju računicu.

- Sigurno da imamo svoju računicu. Ulog je, ako ništa, to treće mjesto jer nije isto sezonu završiti kao treći ili četvrti. Bit će vjerojatno jako puno ljudi, Gradski vrt odlazi u povijest, vjerujem da će to biti jedna dobra utakmica. Osijek se u posljednje vrijeme, pod vodstvom trenera Tomasa, dosta dignuo u igri i sigurno nam neće biti lako tamo, no mi ćemo, kao i u svakoj utakmici do sada, tražiti nešto. Možda i moj 15. pogodak u ligi? Ha, ha, daj Bože - rekao je Frigan, čije jako dobre igre nisu promakle niti izborniku Zlatku Daliću.

Na njegovu adresu stigao je pretpoziv seniorske selekcije uoči početka misije zvane završnica Lige nacija u kojoj će Hrvatska imati priliku podići prvi, povijesni trofej.

- Taj poziv mi jako puno znači, to mi je samo motivacija za daljnji rad i napredak, da još više zapnem i radim na sebi. Nadam se da ću jednog dana osvanuti i na “pravom” pozivu. Je li me iznenadio? Lagao bih rekavši da me nije iznenadio. Imam svega 20 godina, a iza mene je tek prva prava sezona u SuperSport HNL-u. Doduše, ovaj drugi dio polusezone mi je stvarno dobro išao, u njemu sam postigao 10 pogodaka i mislim da je to sve skupa u mom slučaju neki šlag na tortu cijele te polusezone.

Brojni klubovi interesiraju se za njegove usluge, neki su poslali i službene ponude čak i prije početka prijelaznog roka koji počinje tek polovicom lipnja.

Ima još vremena

Nije tajna da je Dinamo još zimus bio ozbiljno zainteresiran za njegovo dovođenje, no aktualne medijske priče i dalje će ostati upravo to - samo priče.

- Vidim da se dosta toga o meni piše, pokušavam se što manje na sve to obazirati. Vidjet ćemo na kraju sezone što će se dogoditi. Prijelazni rok počinje 19. lipnja i, ako se ne varam, završava tek negdje početkom rujna, tako da ima još vremena za pričati o tome. Moje želje? Već sam puno puta rekao samo da mi treba neka stepenica gdje bih se mogao nastaviti razvijati i gdje ću moći napredovati, kada do toga dođe. Još sam mlad, s te strane ne mislim da bi bilo dobro sada ciljati na neke velike top klubove.

Linker
21. travanj 2024 16:17