Lovro Majer i Antonio Marin
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
UPOZORENJE TRENERA

‘On je definitivno talent, ali mnogi takvi su propali. Mora napraviti klik u glavi, ovo je surov posao!‘

Iako je u Dinamu bio označen kao projekt kluba nije se nametnuo. Neka pogleda snimke Mandžukića...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. travanj 2021. 20:29

Dinamovac Antonio Marin u Lokomotivi igra za vizu koja bi ga vratila u Maksimir. Njegov menadžer Miroslav Bičanić kaže da je još uoči utakmice dva svoja kluba odlučio govoriti na terenu, a ne po medijima.

Marin je bio zvijezda u mlađim kategorijama i očito mu se nije lako priviknuti na novu stvarnost da se mora izboriti za status i poziciju. Samir Toplak pred dvoboj s Dinamom pohvalio ga je za napredak u defenzivnoj igri, ali trener je otvoren i jasan, ukazuje mu što treba promijeniti i popraviti. Uoči ogleda s prvakom Toplak nam je ponovno kazao:

- Marin je definitivno talent, ali ako ne napravi klik u glavi ostat će na nivou na kojem je danas. Mnogi su takvi talenti propali. Mora početi razmišljati da je nogometni profesionalizam surov posao. S jedne strane najljepši na svijetu, a s druge surov. Prije svega treba ga ustrajno i mukotrpno odrađivati, da bi dar koji ima mogao naplatiti. Više ne igra dječji nogomet, nego ozbiljan i mora raditi za ekipu, igrati kao dio ekipe, a ne kao pojedinac.

Marin je rođen 9. siječnja 2001. godine. Iako je u Dinamu bio označen kao projekt kluba nije se nametnuo, imao je jednu epizodu u Monzi i sad doista treba zapeti. Neka pogleda snimke kako je Mario Mandžukić grizao na terenu i neka bude takav. Onda će trebati Dinamu.

Za U-20 reprezentaciju nedavno je protiv Turske dao dva gola u pobjedi 4:1. U Lokomotivi će se dobro vidjeti raste li ili ne.

Linker
11. svibanj 2024 05:13