MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
UBOJITI FINIŠ

Osijek zabio tri komada u zadnjih pola sata, pogledajte majstoriju Miereza, Bohar dodao dva gola

Samo 30-ak sekundi prije gola Miereza budući napadač Dinama Jurić promašio je zicer za goste
Piše: D. Ružić/Sportske novostiObjavljeno: 16. srpanj 2021. 22:54

OSIJEK - ŠIBENIK 3:0 (Mierez 62', Bohar 90', 90'+5')

OSIJEK: Ivušić - Jurčević, Čeberko, Lončar, Miloš - Pilj (od 66. Nejašmić), Žaper, Jugović (od 80. Ndockyt) - Bohar, Gržan (od 90.+1. Bočkaj), Mierez (od 90.+1. Mance)

ŠIBENIK: Rogić - Kvesić, Bilić, Perić, Batarelo - Ćurić, Bačelić-Grgić (od 77. Julardžija), Mesa (od 84. Lopez Mejia) - Marin, S. Sahiti (od 60. Delić), Jurić

Osijek - Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 551. Sudac: Goran Pečarić (Zagreb)


Pred početak utakmice uprizorene su i dvije svečanosti. Prvo je dopredsjednik HNS Ante Vučemilović Šimunović uručio pokal napadaču Bijelo-plavih Ramonu Mierezu zato što je u prošlom prvenstvu bio najbolji strijelac Prve HNL. I NK Osijek je čestitao Argentincu pa mu je pomoćnik sportskog direktora Ivica Kulešević darovao majicu s brojem 22, simbolično s brojem golova koje je postigao. Onda su predstavnici navijačke skupine Kohorta Mierezu i vrataru Ivici Ivušiću uručili nagrade kao najboljim pojedincima Bijelo-plavih u prošloj sezoni. Zanimljivo, ovu tradicionalnu nagradu koju Kohorta dodjeljuje već dugi niz godina po svom autonomnom izboru po prvi puta je podijelila dvojici jasno dajući do znanja kako se za samo jednog ovaj puta nije mogla odlučiti. I nije pogriješila, nagrade su otišle u prave ruke.

Gol za 1:0

Ramon Mierez je načeo mrežu Šibenika, a Damjan Bohar s dva pogotka pred kraj utakmice suigračima osigurao vrlo uvjerljivu pobjedu nakon dojmljive predstave. Osijek je bio bolji, zaslužio bodove, iako se mora reći da je do njih došao uz velike napore. No, ono najbitnije i toliko željeno je ostvario, izborio je sigurnu pobjedu i startao s prva tri boda. Šibenčani su kući otišli s razmišljanjem da li bi tako bilo da je Jurić iskoristio prigodu u kojoj se našao, a Ivušić mu skinuo zicer.

image
MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

Kiša je od početka prala aktere utakmice, ali temperatura zraka je bila idealna za igru. Osječki su Bijelo-plavi imali i dodatni poticaj u činjenici da su znali kako je u utakmici u Maksimiru Slaven Belupo pobijedio aktualnog prvaka Dinamo. A zasigurno ne samo zbog toga već i zbog ogromne želje da sami na startu prvenstva pred nakon dugo vremena pred svojim navijačima izbore pobjedu domaćini su od prve minute pritisnuli Šibenčane na njihovu polovicu igrališta i prijetili njihovom vrataru. Već u 5. minuti Bohar je izmijenio dvostruko dodavanje s Mierezeom poslije kojeg je pucao ka donjem desnom kutu, ali lopta je za malo otišla pokraj vratnice. Već u idućem napadu Žaper je pucao s dvadesetak metara ka istom mjestu vrata Šibenika, ali Rogić je bio siguran. Ni pokušaj Miereza lijevom nogom s petnaest metara u 8. minuti nije donio promjenu početnog rezultata, a nakon desetak minuta tog početnog pritiska domaćih okuražio se i Šibenik pa je sve češće dolazio pred njihov kazneni prostor. Ali Osijek nije zanemario svoj napad pa je u 16. minuti u lijepo akciji koju je i sam začeo sudjelovao završnim udarcem Pilj, no nije bio dostatno precizan.

Gol za 2:0

Opasni su napadi Osijeka nastavljeni i u 20. minuti kada je Gržan potegnuo nogom, a zaradio samo udarac iz kuta. Najbliže je vodstvu domaćin bio u 25. minuti kada je Pilj centrirao s lijeve strane, a Jugović glavom pucao i pogodio gredu iznad vratara Rogića. U 42. minuti je Pilj snažno pucao s više od dvadeset metara, ali Rogić je zaustavio loptu koja je poletjela u njegov donji lijevi kut.

image
MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

I drugo je poluvrijeme ponudilo isti razvoj događaja. Opet je Osijek pritisnuo, Šibenik njegove napadačke pokušaje izdržao pa i on krenuo u svoje napade. Čak je u 59. minuti dobro zakuhao pred vratima Osijeka, ali rezultat se nije mijenjao. Nije ni u 60. minuti kada je Jurić imao kolosalnu prigodu, a njegov udarac iz blizine obranio Ivušić.

Gol za 3:0

Kazna za propušteno stigla je goste u 62. minuti kada im je mrežu zatresao Mierez. Veliki angažman i trud Argentinac je naplatio u svom stilu, preciznim udarcem glave. A s nova dva pogotka Bohara pred sam kraj utakmice Osijek je svoju pobjedu učinio vrlo uvjerljivom, svakako i zasluženom.


KRAJ SUSRETA!

90'+5' - GOOOL! Bohar je siguran realizator i Osijek s tri gola upisuje tri boda na startu HNL-a!

90'+3' - PREGLEDAVA SE VAR... JEDANAESTERAC ZA OSIJEK! Bilić ruši Ndockyta u šesnaestercu i nakon pregledavanja VAR snimke Pečarić opravdano pokazuije na bijelu točku!

90'+1' - Taktičke izmjene radi Bjelica. Minute će upisati Bočkaj i Mance, izašli su Gržan i strijelac Mierez.

90' - GOOOL! Izvrsna akcija Osječana rezultirala je potvrdom trijumfa u Gradskome vrtu... Žaper je pronašao Bohara koji iz blizine pogađa za 2:0!

88' - Strašna šansa Osijeka! Mierez je idealno povratnom loptom uposlio Gržana koji šutira silovito - ravno u Rogića!

84' - Isprobao je Ndockyt svoj udarac i izborio novi korner. U nastavku to čiste Šibenčani.

83' - Pregledavao se VAR nakon što je Delić pao u šesnaestercu u duelu s Lončarom. Pečarić je dobio uputu iz kontrolne sobe da je situacija ipak bila čista.

80' - Promjena u Osijeku. Ući će Ndockyt uz pljesak osječke publike, izaći će Jugović.

77' - Koristi ovaj prekid Mario Rosas i uvodi mladog Edina Julardžiju umjesto veterana Bačelić-Grgića.

76' - Nova velika obrana Lovre Rogića nakon pokušaja glavom Danijela Lončara! Lončara su pritom, čini se, uhvatili grčevi... leži na tlu i ukazuje mu se liječnička pomoć, ipak bit će sve u redu, nastavit će susret.

74' - Kontru Šibenika povukao je Delić, dobro je proigrao Bačelić-Grgića koji gađa suprotni kut, ali osječka obrana uspijeva to blokirati.

67' - Nakon samo jedne minute provedene u igri Nejašmić dobiva žuti karton zbog prekršaja na Marinu.

66' - Mijenja sada i Bjelica. U igri je Nejašmić, izlazi Pilj.

62' - GOOOL! Miloš je sjajno centrirao s desne strane, a Mierez u maniri iskusnog egzekutora glavom pogađa bliži kut za vodstvo Bijelo-plavih... Osijek vodi 1:0!

61' - Strašan zicer Šibenika! Deni Jurić se sada mogao upisati u strijelce, bio je u situaciji 'jedan na jedan', no sjajno to brani Ivušić!

60' - Prvu izmjenu radi trener Šibenika Mario Rosas. Ušao je Ivan Delić umjesto Sahitija.

59' - Kakva pogreška Osijekova vratara! Zaplivao je u prazno Ivušić izvan svog šesnaesterca, međutim nije to iskoristio Deni Jurić... bio bi to gotovo identičan pogodak kao Krstanovićev nakon Livakovićeve pogreške u današnjoj utakmici Dinama i Slaven Belupa.

55' - Uzvraćaju Osječani! Gržanov udarac od bloka odlazi u korner... Jurčević lukavo pokušava izravno iz kuta prema golu, odsjelo je to samo na vanjskom dijelu mreže.

53' - Mesa gađa preko gola! Šibenčani agresivniji u nastavku.

50' - Antonio Marin šutira s dvadesetak metara, bilo je to više za statistiku udaraca upućenih u okvir gola...

46' - Bez promjena u sastavima nastavlja se susret u Gradskome vrtu.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Prvi dio svakako je pripao Osječanima. Prijetili su iz svih kutova, napadali i kombinirali, a Šibenčani mogu zahvaliti samo vrataru Rogiću što je mreža ostala netaknuta. Jaka kiša zasigurno je pridonijela neefikasnosti osječkih snaga.

image
MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

45' - Igrat će se minuta sudačke nadoknade.

42' - Bomba Marina Pilja! Donji lijevi kut silovito je gađao veznjak Osijeka i jedva je to iščupao Rogić.

40' - Bjelica djeluje mirno i staloženo, no vjerojatno nije zadovoljan što njegovi izabranici još nisu zatresli mrežu.

33' - Pilj se malo 'zanio' u jednom naletu... nanizao je nekolicinu igrača, a na kraju je grubo startao na kapetana Šibenika Marija Ćurića i zaradio žuti karton.

image
MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

26' - Miloš s leđa zaustavlja Antonija Marina i opravdano dobiva žuti karton. Kiša u Osijeku sve je jača i pretvara se u pravi pljusak.

25' - GREDA SPAŠAVA ŠIBENČANE! Pilj je centrirao, Jugović prebacio glavom i to leđima okrenut golu, do lopte nije mogao Rogić, ali greda zaustavlja taj pokušaj!

21' - Strašna šansa za Bijelo-plave! Bilić se požrtvovno bacio i glavom blokirao sjajan Gržanov šut...

16' - Opet prijeti Osijek! Pilj je započeo akciju koju je nastavio Gržan, ušao u šesnaesterac i dao povratnu upravo za Pilja, a njegov opasan udarac prolazi pored gola!

12' - Pribrali su se Šibenčani, napokon prešli centar i uspjeli zaprijetiti preko Batarela i Sahitija. Pao je Čeberko, padaju i drugi, no ne zbog prekršaja, nego zbog iznimno vlažne podloge - dosadna kiša natopila je danas osječki Gradski vrt.

image
MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

8' - Još jedna dobra osječka prigoda, Mierezov udarac brani opet Rogić!

5' - Osijek je startao furiozno te pokazao da želi do ranog pogotka... Rogić se već u prvim minutama istaknuo dobrim intervencijama, no obrana curi na sve strane.

1' - Počeo je susret u Gradskom vrtu. Glavni je sudac Zagrepčanin Goran Pečarić.


20.00: Stigli su sastavi!


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 15:11