JOE KLAMAR Afp
BOMBA NA POMOLU

Ovo bi mogao biti konačni kraj Pepa Guardiole na klupi Cityja, Englezi spremaju senzaciju i nešto ‘nemoguće

Priča dobiva nešto realniju notu kada se uzme u obzir da Guardioli na kraju sezone ističe ugovor
Piše: Vito TomasObjavljeno: 14. listopad 2024. 19:14

‘Tanker‘ engleske nogometne reprezentacije već neko vrijeme leluja bez pravog „kormilara“. Nakon što je Gareth Southgate poslije novog neuspjeha u finalu Eura nakon osam godina napustio klupu Gordog Albiona, funkcija izbornika pripala je u ruke dotadašnjeg U21 izbornika Lee Carsley.

Ipak, vrlo je brzo postalo jasno da Carsely nije dugoročno rješenje na klupi, 50-godišnji stručnjak nakon šokantnog poraza od Grčke na Wembleyju i sam je indirektno poručio da se ne vidi kao izbornik seniorske vrste te da se Savez može baciti u potragu za čovjekom koji će pokušati konsolidirati englesku megamomčad.

Spominjala su se zadnjih dana brojna imena, u glavnog pretendenta za preuzimanje prometnuo se tako Thomas Tuchel, međutim, ako je suditi po pisanju The Timesa, engleski nogometni savez pokušat će izvesti ‘nemoguće‘ i na poziciju izbornika dovesti vjerojatno najtraženijeg trenera današnjice.

Prema spomenutom izvoru, Savez je, naime, kontaktirao aktualnog trenera Manchester Cityja Pepa Guardiolu ponudio mu izborničku funkciju. Ne bi to, naravno, bila ‘nemoguća‘ misija, no poznato je da katalonski strateg ne prihvaća poslove ‘samo tako‘.

image
JOE KLAMAR Afp

Priča dobiva nešto realniju notu kada se uzme u obzir da Guardioli na kraju tekuće sezone ističe ugovor s Manchester Cityjem. 53-godišnjak je u nekoliko navrata govorio o svojoj budućnosti, no za sada nije donio konačnu odluku te su sve mogućnosti još uvijek otvorene. Na klupi Građana već je osam godina, u više je navrata isticao svoju privrženost klubu, no u prethodnih nekoliko izjava po tom pitanju, osjetno je odisao određenom dozom zasićenosti.

Povezivalo se u proteklom periodu Španjolca s brojnim klubovima, bilo je riječi i o potencijalnoj mirovini, međutim prije no što razmotri ponudu ‘Tri lava‘ morat će dvaput razmisliti. Katalonac je svojedobno rekao i da nikada ne bi vodio španjolsku reprezentaciju, iz odveć logičnih razloga, no za druge nacije nikada nije dao jasan odgovor.

U svakom slučaju pred njim je sezona koju će zasigurno dovršiti na klupi Cityja, a hoće li se nakon toga odvažiti na prihvaćanje vjerojatno ‘najvruće‘ klupe u nogometnom svijetu, tek je za vidjeti.

Linker
14. listopad 2024 21:27