ALEXEY FILIPPOV Sputnik Via Afp
POZADINA ŠOKANTNOG RAZLAZA

Ovo je pravi razlog zbog kojeg je otišao Olić! Lom izazvao čovjek koji je vodio suparnika - Hajduka

‘Olić se razišao s CSKA? Da budem iskren, nisam znao za to. Šokiran sam!‘, kaže Davor Šuker
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. lipanj 2021. 18:43

Ivica Olić trebao je odvesti CSKA na pripreme u Austriji. Međutim, umjesto planiranja nove sezone, bivši hrvatski reprezentativac raskinuo je ugovor s moskovskim klubom.


Kako je izvijestio dobro obaviješteni ruski dnevnik Sport Express, čelnici CSKA-a održali su sastanak s Olićem na kojem mu je predložen novi pomoćni trener Grigorij Babajan, koji je nedavno raskinuo ugovor s Tobolom u kojem je bio glavni trener. Tobol je klub iz Kazahstana kojega je Hajduk u današnjem ždrijebu dobio za prvog protivnika u Konferencijskoj ligi.

No Olić je, pak, vidio bivšeg suigrača Elvira Rahimića kao svog pomoćnika, te je kategorički odbio ponudu klupskog čelništva. Mjesta za pomake i kompromise tu očito nije bilo, pa su dvije strane odlučile prekinuti suradnju sporazumnim raskidom, piše Sport Express.

image
VLADIMIR FEDORENKO Sputnik Via Afp

Umjesto Olića je za privremenog trenera postavljen Aleksej Berezuckij, legendarni stoper Moskovljana. Njegov brat blizanac angažirao se u Krasnodaru i zasad se neće vraćati u CSKA. Babajan je u srijedu s momčadi otputovao u Bad Tatzmannsdorf.
Novinari Sport Expressa doprijeli su i do predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera te su ga prvi informirali o Olićevoj smjeni.
- Da budem iskren, nisam znao za to. Jesam li šokiran? Jesam - izjavio je Šuker.


CSKA je u utorak objavio prekid suradnje s 41-godišnjim hrvatskim trenerom, koji je u ožujku ove godine zamijenio Viktora Gončarenka. Preuzeo je momčad na petoj poziciji, a sezonu u ruskom prvenstvu završio kao šesti. CSKA tako po prvi put u posljednjih 20 godina nije ostvario plasman u europska klupska natjecanja.


Neočekivani potez čelništva CSKA-a izazvao je čuđenje u ruskoj javnosti.
- Iznenađen sam njihovim čudnim odlukama. To uopće nije u duhu ovoga kluba. Olić je vrlo malo vremena proveo radeći u klubu, a osim toga, sad za njega ne postoji ni zamjena. Vodstvo kluba ga je odlučilo promijeniti dan prije odlaska na pripreme, iako je prije toga bilo mjesec dana vremena. On je još uvijek mlad trener, nije prošao niti jedne pripreme s momčadi. Kako su mu onda vjerovali prije tri mjeseca? Čak ni Spartak ne donosi tako spontane odluke - komentirao je Roman Širokov, bivši veznjak CSKA-a i ruske reprezentacije.


Na Twitteru se oglasio gradski rival Spartak.
‘’Ne možemo zamisliti naše derbije bez Ivice Olića. Hvala na sezoni, legendo’’, stoji u objavi kluba iz Moskve. koji je u međusobnom dvoboju u travnju slavio s 1:0, te je na kraju osvojio drugo mjesto i plasman u kvalifikacije Lige prvaka.

Rusiji svoj dio prostora na sportskim stranicama imaju i popularne osobe iz društvenog i kulturnog života. Tako je poznati glumac Mihail Bojarski, koji inače navija za Zenit, kritizirao trend čestih promjena trenera u ruskim klubovima.
- Dolazak novih trenera u Spartak i CSKA ne utječe na Zenit ni na koji način, i dalje ćemo dominirati. U Rusiji postoji uvjerenje da trener može učiniti sve, ali vjerujem da tu postoji i puno drugih stvari. Novi stručnjak ne znači i novu momčad, promjena trenera nije lijek. Opće stanje ruskog nogometa je žalosno - rekao je Bojarski.

9 utakmica vodio je Olić momčad CSKA uz skor 4-1-4

U PRVENSTVU
Tambov - CSKA Moskva 1:2
CSKA Moskva - Rotor 2:0
Soči - CSKA Moskva 2:1
Spartak - CSKA Moskva 1:0
CSKA Moskva - Ufa 1:1
CSKA Moskva - Krasnodar 3:1
Dinamo - CSKA Moskva 3:2

U KUPU
Arsenal Tula - CSKA Moskva 1:2
Lokomotiv - CSKA Moskva 3:0

Linker
18. travanj 2024 04:10