JORDI BORRAS Afp
‘SRAMOTA‘

Pljušte reakcije, Alves zbog bizarnog razloga izbjegao težu kaznu: ‘Kako to može biti olakotna okolnost?‘

Brazilac je osuđen na četiri i pol godine zatvora, mnogi smatraju da je trebao dobiti više
Piše: SNObjavljeno: 22. veljača 2024. 11:20

Presuda suda u Barceloni prema kojoj je Dani Alves zbog silovanja osuđen na zatvorsku kaznu nije iznenadila nikoga. No duljina iste navukla je gnjev javnosti...

Brazilac je osuđen na četiri i pol godine zatvora, u pritvoru je već punu godinu, dobro vladanje... I Alves je za plus, minus dvije godine slobodan čovjek. Dok će žrtva imati cjeloživotne posljedice zbog bahatog i arogantnog nogometaša koji je umislio da može imati što i koga god poželi.

image
JOSEP LAGO Afp

Alves je dobio gotovo najmanju moguću zatvorsku kaznu budući da je tužitelj tražio od četiri do 12 godina. A razlog je bizaran! Naime, sud je kao olakotnu okolnost prihvatio to što je u trenutku zločina Brazilac bio "mrtav pijan".

Ovo su samo neki od komentara na društvenim mrežama na sudsku presudu:

"Zar nije alkoholizirano stanje otegotna okolnost u slučaju ako netko vozi pijan i ubije nekoga u prometu? Zašto je to onda olakotna okolnost u slučaju silovanja žene? Presuda Alvesu je obična uvreda."

"Zamisli da si uspješan nogometaš, imaš milijune na računu i visok društveni status i fizički odlično izgledaš. Ali ti odlučiš oskvrnuti nevinu ženu. Truni u zatvoru!"

"Slušam sad na radiju Alvesovu odvjetnicu i ona objašnjava da je nogometaš dobio umanjenu kaznu zato što je odlučio platiti žrtvi 150.000 eura prije početka suđenja. Drugim riječima, u ovoj državi silovatelji bolje prolaze ako imaju novac."

"I ja sam navijač Barcelone, ali neka vas to ne spriječi da vidite da je Dani Alves bio u krivu i da bi Barca trebala povući sva odlikovanja i njegovu sliku izloženu u muzeju. A kazna je smiješna, za dvije godine na ulici. Sramota...‘

Alves je zadnji angažman je imao u meksičkom UNAM-u, a ranije je igrao za Barcelonu, Sao Paulo, PSG, Juventus, Sevillu i Bahiju. Službeno se nikad nije umirovio, ali ovo bi trebao biti definitivni kraj njegove karijere.

image
ALBERTO ESTEVEZ Afp

Linker
29. travanj 2024 12:57