MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
A SADA NA ŠKOTE

Pogledajte kako je Drmić nastavio seriju, zabio i treći gol u 4 dana, Rijeka rutinski riješila Gziru

Rijeka je s 1:0 slavila protiv Gzire i prošla u 3. pretkolo KL-a gdje će igrati protiv Hiberniana
Piše: Sportske novosti/Predrag JurišićObjavljeno: 29. srpanj 2021. 22:06

RIJEKA - GZIRA 1:0 (Drmić 27')

RIJEKA: Labrović - Escoval, Galović, Smolčić - Tomečak, Pavičić, Čerin, Ampem (od 83. Bušnja), Vukčević (od 83. Braut) - Drmić (od 62. Obregon), Issah (od 62. Liber)

GZIRA: Haber - Nevin (od 61. Xuereb), Borg (od 76. Tabone), Mentz, Thiaguinho - Pisani, Mendonza, Scerri (od 76. Gauci) - Correa (od 46. Jefferson), Maxuell, Davis (od 76. Judivan)

Rijeka - stadion Rujevica. Gledatelja: 2 187. Sudac: Vjačeslav Banari (Moldavija)


Nogometaši Rijeke nisu dopustili nikakvo iznenađenje i očekivano su se plasirali u 3. kvalifikacijsko kolo za ulazak u Konferencijsku ligu. Na uzvratu na Rujevici, Riječani su, naime, svladali malteški Gzira United 1:0 (1:0) i tako su potvrdili 2:0 pobjedu iz prve utakmice na Malti. Rijeka je bila ozbiljna, baš onakva kakva i treba biti, nije bilo nimalo opuštanja, pa je i veća igračka kvaliteta naše momčadi opet došla do izražaja.

Gzira je, eto, apsolvirana i u 3. kvalifikacijskom kolu Rijeci će se sučeliti škotski Hibernian. Prva je utakmica na rasporedu u četvrtak, 5. kolovoza u Edinburghu, no prije novog europskog iskušenja, sastav trenera Gorana Tomića u nedjelju gostuje u Maksimiru kod Dinama, pred kojim je u srijedu također europski okršaj. Zagrepčani će, naime, ugostiti varšavsku Legiju u 3. kvalifikacijskom kolu za ulazak u Ligu prvaka, nadajmo se da će i Rijeka i Dinamo uspješno nastaviti svoju europsku plovidbu.

Oprezno su Riječani ušli u utakmicu, lagano su „ispipavali” Maltežane u prvih 15-ak minuta. A onda su ubacili u višu brzinu i do kraja poluvremena apsolutno su kontrolirali igru i opasno su prijetili gostima. Udarcima iz daljine pokušavali su Riječani doći do vodstva, zaprijetili su Abass, pa Prince Ampem, Čerin i Drmić, no vratar Haber bio je siguran, ili su, pak, te lopte prolazile pokraj vrata.

Prva Haberova pogreška u 27. minuti bila je kažnjena, Drmić je dočekao svoj trenutak i Rijeka je povela, te tako praktički zakoračila u daljnje natjecanje. Imali su do kraja prvoga dijela Riječani još dvije lijepe prilike, ali Abass i Vukčević nisu bili precizni.

Gosti su bili u podređenom položaju, tražili su priliku u rijetkim protunapadima, poglavito preko neugodnog i hitronogog Davisa. To im je u dva navrata i uspjelo – najprije je, u 33. minuti, Davis pretrčao Smolčića i s desetak metara iskosa poslao je loptu pokraj vrata. Drugi se put Davis ukazao u završnici prvoga dijela, vratar Labrović zakasnio je u istrčavanju, no Davis ga nije kaznio, nego je udarcem glavom poslao loptu pokraj vrata. Rujevica je u tim trenucima utihnula...

image
SOFASCORE Sofascore

Nastavak je donio istu sliku na travnjaku, Rijeka je dominirala, ali i Maltežani su znali „pokazati zube". Dakako, preko Davisa, u 59. minuti dobro je udarcem s 20-ak metara zagrijao Labrovića. Samo minutu potom uzvratio je na drugoj strani Pavičić, krasno se oslobodio malteških braniča u kaznenom prostoru gostiju, tukao je s 12 metara, ali Haber je uhvatio tu loptu.

Raspoloženi Pavičić u 71. minuti opet je prijetio Haberu i kad je gostujući vratar već bio svladan, lopta je pogodila vratnicu. A šest minuta kasnije Liber je lijepo promiješao obranu gostiju, no njegov je udarac Haber zaustavio. Više nije bilo uzbuđenja ispred vrata, Rijeka je mirno privela utakmicu kraju i uredno je odradila prvo europsko iskušenje.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix


KRAJ UTAKMICE!

RIJEKA ĆE U TREĆEM PRETKOLU KONFERENCIJSKE LIGE IGRATI PROTIV ŠKOTSKOG HIBERNIANA...

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' - 'Požutio' je Galović zbog prekršaja na Maxuellu Samuraiju.

86' - Potpuno zaslužene ovacije pobrao je večeras fantastični Ivan Tomečak. Mijenja ga Roko Jurišić.

85' - Žuti karton dobio je Bohrer Mentz zbog udaranja laktom Jorgea Obregona.

83' - Dvostruka promjena kod Rijeke. Izlaze Ampem i Vukčević, priliku će dobiti Denis Bušnja i Filip Braut.

77' - Strašna šansa za Riječane! Liber je izbio sam pred Hubera, ali vratar Gzire sjajno skida taj zicer!

76' - Trostruka zamjena kod Gzire. Izlaze Scerri, Davis i Borg, u igru će Gauci, Judivan i Tabone.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

- objavljeno je da se na tribinama Rujevice skupilo 2 187 gledatelja

71' - Kako je sada malo nedostajalo! I opet je pokretač bio neumorni Tomečak, prebacio je stranu gdje je vrebao Pavičić, varkom tijela riješio se svog čuvara, zatim je majstorski opalio i gađao suprotan kut, a lopta se od vratnice odbila po gol-liniji... milimetri su sada dijelili Riječane od novog pogotka!

70' - Sjajna prilika Tomečaka! Vukčević ubacio, a Tomečakov udarac glavom završava u bloku...

62' - Haber je 'požutio' zbog prigovora.

62' - Mijenja sada Goran Tomić. Izlaze Issah Abass i Josip Drmić uz 'standing ovation', ući će Jorge Obregon i Adrian Liber. Kod Gzire je izašao Nevin, u igri je Xuereb koji je bio najavljen od prve minute.

61' - Opet prijeti Pavičić! Još jednom neprecizan, ali pokazuje Rijeka da neće stati na ovome jednom pogotku...

60' - Sjajan potez Domagoja Pavičića! Driblingom se riješio svog čuvara, braniča Bohrera Mentza, te iz okreta zaprijetio Haberu! Ovog je puta vratar Gzire bio na mjestu.

- nogometaši škotskog Hiberniana svladali su i u uzvratu u Andori Santa Colomu s 2:1 te s ukupnih 5:1 izborili plasman u 3. pretkolo Konferencijske lige, novog klupskog natjecanja pod okriljem UEFA-e. Ostane li sve kako treba, Rijeka će na noge Škotima

51' - Sijevnula je kontra Riječana, a nakon flipera na rubu šesnaesterca Drmić gubi loptu.

46' - Vraćamo se na Rujevicu. Trener Rijeke Goran Tomić nije ništa mijenjao, dok je kod Gzire ušao Jefferson, a Correa je ostao u svlačionici.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Riječani ništa nisu htjeli prepustiti slučaju, možda i poučeni Hajdukovom neuspješnom avanturom, te su nakon nekoliko početnih nesigurnih minuta konsolidirali redove i prešli u ofenzivu. Seriju napada okrunio je pogotkom Josip Drmić sredinom poluvremena. Do kraja su još prijetili Ampem, Issah, Vukčević i Drmić - u pravilu svaki put kad bi sveprisutni Tomečak probio desni bok.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

45' - Ali odmah zatim nova prijetnja gostiju! Ovog puta možda i ozbiljnija prilika... Davis je pobjegao obrani Rijeke i glavom uspio prebaciti istrčalog Labrovića, a lopta je prošla nekoliko centimetara iznad grede. Zamukla je Rujevica na trenutak.

44' - Pisani je uspio pronaći prostor, bio je to najkonkretniji pokušaj Gzire u prvome dijelu, no srećom udarac iz daljine nije ozbiljno ugrozio Labrovićeva vrata.

39' - Nastavlja se opsada gola Gzire! Tomečak je po tko zna koji put ubacio, a Vukčević poslao loptu par centimetara od suprotne vratnice!

36' - Čerin je izveo taj slobodnjak s ruba kaznenog prostora, iz prvog pokušaja pogađa živi zid, a iz odbijanca uspijeva izboriti korner.

35' - Huber griješi i daje loptu u noge Drmiću! Zaustavlja ga Davis na samom rubu šesnaesterca i pritom opravdano dobiva žuti karton... moglo bi to biti opasno.

33' - Uzvraća sada Gzira... Hrvoje Smolčić s kapetanskom vrpcom još jednom griješi, srećom i ovog puta bezopasno. Davis ga je lakoćom prošao i šutirao iskosa - prolazi to pored suprotne vratnice.

32' - I opet prijeti sjajni Ampem! Novi projektil iz daljine prolazi malo iznad gola!

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

27' - GOOOL! Nova sjajna akcija Riječana... Tomečak je prihvatio jednu loptu kraj same korner zastavice i isprve centrirao za Drmića, Huber je zaplivao u prazno te je napadač Rijeke smireno pogodio mrežu za 1:0 Rijeke! Uz dva gola Istri prije četiri dana, Josip Drmić nastavlja svoju seriju...

24' - Novi Drmićev pokušaj! Prodao je 'tunel' Bohreru Mentzu i opasno zaprijetio, proletio je udarac pored gola!

22' - Riječani traže pogodak... lijepa kombinacija Čerina i Tomečaka, nakon duplog pasa Čerinov je udarac završio u korneru.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

20' - Rasplamsalo se na Rujevici! Ampem se spretno lažnjakom riješio Pisanija te pokazao da može i ljevicom - prohujalo je pored vratnice!

19' - Iznimno je raspoložen Isah Abass večeras! Opalio je žestoko s ruba šesnaesterca i prošlo je to pored gola...

18' - Zicer za Riječane! Drmićev centaršut primirio je Issah Abass, ubacio mu se Ampem i gađao s pet metara, a glavom je to obranio Haber!

11' - Zapisat ćemo i prvu priliku za Rijeku. Tomečak je ubacio, Drmić lijepo prsima smirio taj centaršut, no njegov pokušaj završio je visoko na tribinama Rujevice.

6' - Nogometaši Gzire krenuli su agresivnije, nabili visoki presing, zaredali s nekoliko manjih prekršaja i pokazali da nisu došli u Rijeku spuštenoga garda.

2' - Mala neopreznost na početku... Smolčić je glavom vraćao loptu Labroviću, a nije vidio Maxuella koji je vrebao iza njega. Srećom, vratar Rijeke bio je brži.

1' - Počeo je susret na Rujevici! Glavni je sudac 46-godišnji Moldavac Vjačeslav Banari. Sretno, Fiumani!!!

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix


19.45: Rijeka je u prvome susretu na Malti slavila s 2:0 golovima Bušnje i Ampema. Večeras neće biti Ivana Lepinjice koji je u tome dvoboju u završnici zaradio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton.

19.00: Stigli su sastavi! Unatoč najavama, Prince Ampem će započeti umjesto očekivanog Libera. Također, Issah Abass startat će u početnoj postavi, dok se ulazak Jorgea Obregona očekuje u nastavku.

Kod Gzire nema Xuerega u početnom sastavu, od prve minute na travnjak će Nevin Portelli.


Linker
17. travanj 2024 05:39