Trener PSG-a Christophe Galtier

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
LUDI VIKEND

Pomor favorita - čak šest velikana doživjelo je šok: ‘Razočarani smo i ljuti, nismo ponudili ništa...‘

Oni koji su prošlog vikenda na kladionicama vjerovali velikanima, nisu baš najbolje prošli sa svojim uplatama
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 31. siječanj 2023. 09:08

Mnogi su favoriti kiksali i tako razočarali svoje navijače, a iznenađujućih rezultata bilo je u svim najjačim europskim nogometnim ligama, odnosno u engleskom slučaju u FA kupu.

Nije danas lako biti navijač Liverpoola. Redsi su se u prošloj sezoni borili za četiri trofeja, no sad je realnost potpuno drugačija. Momčad Jürgena Kloppa može tek do jednog naslova, a morat će se pošteno potruditi kako bi se uvrstila među prva četiri u Premier ligi. Za zonom Lige prvaka zaostaju 10 bodova, za vodećim Arsenalom čak 21 bod.

- Ova sezona nije ni blizu dovoljno dobra. Na početku godine željeli smo krenuti ispočetka, ali to se nije dogodilo, još smo gori nego što smo bili. U prvenstvu nismo dovoljno dobri, a sad smo ispali iz oba kupa - komentirao je Andy Robertson, kapetan u porazu od Brightona kojim se Liverpool oprostio od FA Kupa.

image

Jurgen Klopp

GLYN KIRK Afp

Čini se da je prošla sezona ipak ostavila i psihološke posljedice na momčad, a bilo je na Anfieldu i dosta problema s ozljedama, osobito u obrani. Prošlih sezona Mohamed Salah je svojim sjajnim igrama vukao ostale, sad više nema njegovog ključnog doprinosa, a otišao je i Sadio Mane, njegove zamjene zasad se baš i nisu iskazale. Mogu li sve to biti alibiji za samo jednu pobjedu u šest ovogodišnjih nastupa, procijenite sami...

Bayern cijelo desetljeće vlada Bundesligom, no tri uzastopna prvenstvena remija omogućila su približavanje najbližim konkurentima, pa ljestvica sad nudi popriličnu neizvjesnost. Nema dvojbe da su Bavarci po igračkom kadru najkvalitetniji u Njemačkoj, ali u ovih nekoliko kola nakon SP-a to nisu uspjeli potvrditi. Trener Julian Nagelsmann nije bio zadovoljan nakon domaćeg remija s Eintrachtom (1:1).

- Krenuli smo dobro, ali smo nakon toga postali prespori u svim područjima naše igre. Imali smo dvije-tri prilike da odemo na 2:0. Pogodak smo primili nakon kataloga pogrešaka i remi je pošten rezultat, iako bismo mi voljeli da smo pobijedili. Puno toga možemo popraviti, osobito u brzini protoka lopte. Kad se suparnici povuku, onda je teško. Na kraju, nije to bila naša sjajna igra, niti je ovo dobar rezultatski niz - konstatirao je Bayernov strateg.

Thomas Müller postavio je u subotu još jedan rekord, te sad ima 300 izravnih sudjelovanja u pogocima u svojih 426 ligaških nastupa. Zabio je 139 golov, te 161 put asistirao suigračima.

- Mislim da je pristup bio dobar, odigrali smo dobro u prvom dijelu, slabije u nastavku. Suparnik je bio vrlo kompaktan, otežao nam je stvaranje prilika. I dalje smo na vrhu, no prednost nam je smanjena. Očito je da nismo sretni nakon tri utakmice bez pobjede, ali to ne bi trebalo ostaviti negativne efekte za buduće nastupe - poručio je Müller.

Real Madrid na Bernabeuu nije uspio svladati trećeplasirani Real Sociedad, te sad za vodećom Barcelonom zaostaje pet bodova. Nije nenadoknadivo, ali nije to ni zanemariva prednost Katalonaca. U igri je još puno bodova, pa Carlo Ancelotti smatra da nema razloga za dramu.

- Stvorili smo puno prilika, ali sreća nije bila na našoj strani. To se događa... Što se tiče borbe za prvo mjesto, ako u četvrtak pobijedimo (Valenciju u Madridu), tada ćemo imati više bodova nego u to vrijeme prošle sezone. Barcelona je dobra, ali sezona je duga. Siječanj je bio težak, no napredovali smo u puno toga; u napadu, u obrani, u tjelesnoj spremi... Momčad napreduje, a neki će nam se ozlijeđeni igrači vratiti ovog tjedna. Sa samopouzdanjem dočekujemo sljedeće mjesece - poručio je Realov trener.

image

Christophe Galtier

ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

Paris Saint-Germain, pak, na Parku prinčeva nije uspio slomiti otpor Reimsa, koji drži 11. poziciju na ljestvici francuskog prvenstva. Posao je Parižanima nakon vodećeg pogotka Neymara otežalo isključenje Verrattija u 59. minuti, da bi u 5. minuti nadoknade Balogun zabio za remi.

- Razočarani smo. Ljut sam zbog prvog poluvremena u kojem nismo ponudili ništa, nedostajalo nam je ritma, intenziteta, imali smo puno pogrešaka. U nastavku smo s desetoricom bili bolji, a 30 sekundi prije kraja primili smo pogodak koji se mogao izbjeći s obzirom na iskustvo koje posjedujemo - kazao je trener PSG-a Christophe Galtier.

Nisu se prošlog vikenda proslavili ni talijanski velikani. Aktualni prvak Milan na domaćem terenu uvjerljivo je izgubio od Sassuola, dok je Juventus u Torinu posrnuo protiv Monze...

Linker
01. svibanj 2024 23:19