PAUL MARRIOTT/PA IMAGES/PROFIMEDIA Paul Marriott/pa Images/profimedia
LIČI NA GANDALFA

Potpuna transformacija legende Manchester Uniteda: ‘Mislim da to radim zato što smeta mojoj majci‘

U 11 godina u klubu postigao je 127 pogodaka i osvojio 15 trofeja
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. travanj 2023. 16:32

Sve je počelo kao eksperiment za vrijeme lockdowna, no potrajalo je do današnjeg dana, i pitanje je kad će završiti.

Brian McClair, bivši nogometaš Manchester Uniteda, odlučio je na proljeće 2020. godine, kad su ljudi diljem svijeta bili ‘zatvoreni‘ zbog pandemije koronavirusa, pustiti bradu.

Tri godine kasnije ona je već poprilično narasla, pa ga prijatelji danas uspoređuju s Gandalfom iz Gospodara prstenova, a neki mu kažu i da liči na beskućnika. Uglavnom, s bradom djeluje neprepoznatljivo...

image

Brian McClair (desno)

SCREENSHOT: TWITTER

Legendi Crvenih vragova je 59 godina, a u razgovoru za FourFourTwo otkrio je da ne zna koliko će još njegov eksperiment potrajati.

- Mislim da to radim zato što to smeta mojoj majci...

McClair je bio jedna od prvih akvizicija Sir Alexa Fergusona u Manchester Unitedu 1987. godine. U 11 godina u klubu postigao je 127 pogodaka i osvojio 15 trofeja, od toga četiri naslova u Premier ligi. Nakon završetka igračke karijere radio je u klubu i kao trener te direktor nogometne škole.

Inače, puštanje brade nije mu bio jedini eksperiment tijekom pandemije. Bivši napadač Celtica i reprezentacije Škotske pokrenuo je i podcast ‘Life With Brian‘ u kojem je dosad ugostio niz zanimljivih sugovornika...

Linker
16. svibanj 2024 04:38