REUTERS/Chris Radburn
STERLING ZABIO DVA KOMADA

PRAVA POSLASTICA NA POČETKU NOVE GODINE: CITY VS. UNITED U BORBI ZA FINALE Polufinale nakon izvođenja penala izborio i Leicester

Piše: HinaObjavljeno: 19. prosinac 2019. 00:37

Nakon Aston Ville plasman u polufinale engleskog nogometnog Liga kupa izborila su oba manchesterska kluba City i United, te Leicester City.

City, koji je branitelj naslova, na gostovanju je pobijedio trećeligaša Oxford United s 3:1, Manchester United je na Old Traffordu bio bolji od četvrtoligaša Colchester Uniteda s 3:0, dok je Leicester City porazio Everton boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio 2:2.

Golove za "Građane" zabili su Joao Cancelo (22') i Raheem Sterling (50', 70'), dok je za domaćine strijelac bio Matt Taylor (46').

United je tek u nastavku slomio Colchester United, a sva tri gola je zabio u razmaku od 10 minuta. Strijelci su bili Marcus Rashford (51'), Ryan Jackson (56'-ag) i Anthony Martial (61').

U najzanimljivijem susretu večeri Leicester je umalo uprskao vodstvo od 2:0 protiv Everona, a na koncu je slavio nakon lutrije jedanaesteraca.

Gosti su poveli preko Jamesa Maddisona (26'), a samo tri minute kasnije Jonathan Evans je povisio na 2:0. Everton je smanjio u 70. minuti golom Toma Daviesa, a ludilo na Goodison Parku izazvao je Leighton Baines izjednačivši u sudačkoj nadoknadi.

Međutim, prilikom izvođenja jedanaesteraca gosti su bili uspješniji i slavili su s 4:2. Kod Evertona nisu zabili Tosun i Baines, a kod gostiju Maddison.

U utorak je Aston Villa pobijedila Liverpool s 5:0, međutim europski prvak je nastupio s najmlađom postavom u 127-godišnjoj klupskoj povijesti jer je prva momčad otputovala u Katar na Svjetsko klupsko prvenstvo. Prosjek momčadi Liverpoola bio je 19 godina i 182 dana.

Strijelci za Aston Villu bili su Hourihane (14'), Boyes (17'-ag), Kodjia (37', 45') i Wesley (90'+2').

U polufinalu će se sastati dva manchesterska kluba - United protiv Cityja, a Leicester će igrati protiv Aston Ville. Prve utakmice na rasporedu su 7. i 8. siječnja 2020., a uzvrati 28. i 29. siječnja.

Linker
04. svibanj 2024 03:57