TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
BIZARAN RASPLET MERCATA

Prevarena zvijezda dotučena: ‘Bio je spreman sam platiti transfer, očajnički je želio u PSG, kakav raspad‘

Već dogovoreni posao između europskih velikana propao je u zadnji tren
Piše: SNObjavljeno: 01. veljača 2023. 17:45

Chelsea je u posljednjim trenucima prijelaznog roka postao vlasnik najskupljeg ulaznog transfera u povijesti Premier lige, ali i najbizarnijeg slučaja zimskog mercata. Prva vlasništvo odnosi se na Enza Fernandeza, kojeg su Plavci platili 121 milijun eura Benfici, a druga i mnogo nesretnija tiče se Hakima Ziyecha.

Podsjetimo, marokanski veznjak trebao je napustiti Stamford Bridge i postati novi igrač Paris Saint-Germaina, ali standardne formalnosti nisu obavljene na vrijeme. Klubovi, agenti i igrač postigli su usmeni dogovor o transferu, doduše u zraku je ostalo visjeti pitanje radi li se o posudbi ili punom otkupu. Ziyech bi pristao i na jednu i na drugo, premda mu je opcija cjelovitog transfera draža. PSG je na tomu inzistirao, a Chelsea je želio samo posuditi Marokanca.

image

Hakim Ziyech i Dominik Livaković na SP-u u Kataru

TOM DUBRAVEC Cropix

Sky Sports piše da je Chelsea dobio ugovor o posudbi prije isteka prijelaznog roka, oni su ga potpisali i poslali nazad, no kasnije su otkrili da e-mail nije isporučen zbog "nepredviđenog tehničkog problema". Potom je PSG ponovno poslao ugovor, da bi se desio isti scenarij, a pojedini mediji tvrde da se čak tri puta slao e-mail na relaciji Pariz - London i svaki put završavalo bi tehničkim problemom.

Kaveh Solhekol, glavni urednik spomenutog britanskog portala, sada je izišao s novim informacijama i tvrdi da je Ziyech iznimno razočaran te da je svim silama pokušao prijeći u PSG, toliko žarko da je bi traženi novac za transfer isplatio iz vlastitog džepa.

- Ziyech ne može vjerovati da je posao propao. U utorak navečer slao je poruke predsjedniku Chelseaja Toddu Boehlyju moleći ga da se transfer obavi. Očajnički je želio prijeći u PSG, transfer bi platio vlastitim novcem - piše Solhekol i dodaje da je Marokanac još uvijek u Parizu, ali po svemu sudeći - uzalud.

Pariški klub već je poduzeo sve u svojoj moći - zbog ovog slučaja obratio se Udruženju francuskih prvoligaša (LFP), ali oni su odbili žalbu. Sky Sports kontaktirao je izvore iz Pariza da provjeri kako se diše u okružju Parka prinčeva. Izgleda da francuski velikan više ne planira imati posla s londonskim klubom. Očito nisu povjerovali u "nepredviđene tehničke probleme".

- Situaciju su nazvali apsolutnim raspadom. Chelsea više nikada neće prijeći prag PSG - piše Sky Sports.

Linker
21. travanj 2024 02:04