CROPIX
ŽELI GA I PORTSMOUTH

Prosinečki među kandidatima za klupu Srbije: 'Ne znam odakle to, nisam mislio o tome'

Niti je mene itko zvao, niti sam s ikim pričao, niti sam o tome razmišljao. Koncentriran sam jedino na Zvezdu, na iduću utakmicu, ništa me drugo trenutačno ne zanima - kazao je Prosinečki
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. listopad 2011. 16:25

Vladimir Petrović Pižon više nije izbornik reprezentacije Srbije, koja je porazom u Sloveniji ispustila plasman na Euro 2012. Nakon njegovog sastanka s vodstvom Saveza objavljeno je da je dogovor o prekidu suradnje postignut sporazumno, a srpski mediji kao jednog od kandidata za taj posao spominju i Roberta Prosinečkog, aktualnog trenera Crvene zvezde.

- Svjestan sam svoje odgovornosti. Smatram da je moralno da ponudim ostavku. Ponosan sam na činjenicu da sam bio izbornik i tužan što nismo uspjeli izboriti plasman na EP - izjavio je Vladimir Petrović.

Počela licitacija

S druge strane, predsjednik Saveza Tomislav Karadžić je također preuzeo dio odgovornosti, ali nije ni pomislio na ostavku. Naprotiv, poručio je da neće dopustiti da ga smjenjuje 'ulica’.

- Nisam ja pucao jedanaesterac i nisam ja primio gol sa 40 metara. Za sada je još uvijek rano pričati o novom izborniku.

Međutim, licitacija s imenima je već počela. Na popisu kandidata za mjesto izbornika reprezentacije Srbije koji će pokušati osigurati plasman na SP 2014. (u kvalifikacijskoj skupini je i Hrvatska) su Dragan Stojković Piksi, sada trener Nagoye, Vladimir Vermezović, bivši trener Partizana, Ljubiša Tumbaković, također bivši trener Partizana, Siniša Mihajlović, trener Fiorentine i Milovan Rajevac, koji je na prošlom SP-u bio izbornik Gane. A prema posljednjim informacijama, ozbiljno se razmišlja i o treneru iz inozemstva. U toj situaciji kao najozbiljniji kandidati figuriraju Lothar Matthäus, bivši izbornik Bugarske te Robert Prosinečki.

- Ma, ne znam odakle to, stvarno ne znam. Niti je mene itko zvao, niti sam s ikim pričao, niti sam o tome razmišljao. Koncentriran sam jedino na Zvezdu, na iduću utakmicu, ništa me drugo trenutačno ne zanima - kazao je jučer Prosinečki.

Proći ćemo Turke

Ali, opet smo se sjetili, i prvi odgovor na pitanje o odlasku na Marakanu bio je sličan. Sad smo, doduše, i osobno zainteresirani, jer u idućim kvalifikacijama Srbiji će suparnik biti i Hrvatska. Za koju Prosinečki, čuli smo iz njegovih riječi, navija svim srcem.

- Proći ćemo Turke, vjerujem da hoćemo. Želim da odemo na taj Euro, htio bih da Slaven i dečki uspiju, zaslužili su. Suparnik je najteži mogući, no bolji smo, siguran sam u uspjeh. Zato je važna i ova pobjeda protiv Latvije, naizgled nebitna, ali jako važna za vraćanje samopouzdanja i pobjedničkog duha - kaže Prosinečki.

Nije se, priznaje, već dugo čuo s bivšim suradnicima iz stožera.

- Stalno smo u poslu, i oni i ja, no vjerujem da ćemo uskoro naći vremena i na miru o svemu razgovarati. Vidite što je sve Slaven proživljavao zadnjih dana, a još ima šanse za Euro, možete misliti kako je onda u Beogradu, kad Srbija ne ide u baraž, kakva je tek ovdje atmosfera. Samo da odemo na Euro, nije bitno kako!

Robert Prosinečki kandidat za klupu FC Portsmoutha?

Nogometaši engleskog drugoligaša Portsmoutha trenutačno su bez trenera nakon što je otkaz dobio Steve Cotterill. Lokalni kladioničari iz Betting Rooma postavili su tečajeve na njegova nasljednika...

Najveći favorit za preuzimanje kluba s Fratton Parka je Dave Jones. Na četiri uložene funte na njega povrat je 10 funti, odnosno dobitak šest, što znači da tečaj iznosi 2.5. Kao najizgledniji Jonesovi protukandidati isprofilirali su se Mark Robins (tečaj 5) i Sean O'Driscoll (6).

Zanimljivo je da se u ponudi pojavilo ime Roberta Prosinečkog, hrvatskog trenera Crvene zvezde i nekadašnjeg igrača Portsmoutha. Tečaj na njega iznosi 21 (20/1).Za Portsmouth je Prosinečki odigrao sezonu u drugoj ligi (First Division) tijekom 2001. i 2002. godine.

Cotterill se od kluba rastao u petak nakon što je na klupi proveo 16 proteklih mjeseci.

Linker
22. rujan 2024 06:26