Tofko Dedić Toti, Bašar Habaz i Rehat Ristemi
 N. Lipovac
NOVI TURNIR

Prvi nogometni festival tolerancije i humanosti: Ćiro i Veldin s imigrantima i azilantima kod Bobana

Na malonogometnom turniru sudjelovat će momčadi nacionalnih manjina, reprezentacija azilanata...
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 29. rujan 2020. 14:21

Prvi nogometni festival tolerancije i humanosti održat će se u subotu 10. listopada u 11 sati u Sportskom centru Boban u Kušlanovoj 52. Organizator je udruga Svjetska organizacija Roma u borbi protiv diskriminacije, siromaštva i rasizma, Totija Dedića, koja slavi svoju 20-godišnjicu i 15 godina suradnje s FARE-om. Voditelj projekta je Rehat Ristemi, također član Totijeve udruge.


Na malonogometnom turniru sudjelovat će momčadi nacionalnih manjina, reprezentacija azilanata i imigranata, reprezentacija Roma i djelatnika RTL-a. a festival se održava u sklopu Uefina i FARE-ova programa #footballpeople, koji traje širom Europe od 8. do 22. listopada.


- Pozivamo sportske djelatnike, nogometne škole i navijače da se uključe i podrže nas, kao što nas podržavaju Hrvatski nogometni savez, naš dugogodišnji partner, te Hrvatski olimpijski odbor, a zatražili smo i podršku nove ministrice turizma i sporta. Očekujemo oko 150 sudionika, predvođenih Miroslavom Ćirom Blaževićem, koji će voditi jednu od momčadi te Veldinom Karićem, koordinatorom nogometnih kampova manjina – istaknuo je vrijedni Toti Dedić, najavivši za drugu polovicu listopada i svoj tradicionalni jesenski kamp i nogometni turnir za djevojčice i dječake nacionalnih manjina „Lopta za sve”, ovaj put u Gunji.

Linker
26. travanj 2024 15:12