RUNJE

'Realno...nismo mi Barcelona'

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 23. listopad 2010. 16:36

Pred nogometašima Lensa je još jedna teška sezona u francuskom Le Championnatu. Nakon devet odigranih kola nalaze se na pretposljednjem mjestu.

Lens je trenutačno samo ispred Arlesa, novog prvoligaša, koji je u devet utakmica ubilježio jedan jedini bod. Lens ih ima šest

Prvi vratar kluba, hrvatski reprezentativac Vedran Runje, je kao i uvijek bio intrigantan i zanimljiv u iznošenju svojih stajališta, pa tako i prilikom razgovora za francusku internet-stranicu Eurosport.

- Mi smo Fiat 500 i ne možemo tražiti da jurimo 300 kilometara na sat. Mislim, mogu ja govoriti da smo Barcelona i da trebamo samo pobjeđivati, ali to nije realnost. Prva stvar koju moramo napraviti jest pogledati se u ogledalo. Ne smijemo kriviti nikoga drugoga, već samo sebe. I pokušati tražiti promjene - osvrnuo se Runje na startnih pet poraza u sedam utakmica svoga kluba.

- Ne, ne mogu nas vidjeti u drugoj ligi, mislim da zaslužujemo ostanak u Le Championnatu. Uostalom, ako budemo počeli razmišljati o drugoj ligi onda smo tog momenta mrtvi. Svladali bi sami sebe.

Runje je imao dosta toga na "menuu" za reći:

- Imamo kvalitetne pojedince, ali neki od njih su mladi i trebaju vremena za sazrijevanje. Ja? Stvarno se osjećam dobro u Lensu tijekom ovih zadnjih godina, ali naravno da nisam uvijek u vrhunskoj formi. Znam prihvatiti kritike, uostalom, sam sebi ću uvijek prvi prigovoriti. No, ne može se niti očekivati da moja leđa podnesu sav pritisak. Ne mogu izvlačiti stvari. Svi moramo jednako doprinijeti usponu, jer uspon s pretposljednjeg mjesta i zaslužujemo - završio je Runje.

Linker
21. rujan 2024 05:25