Tottenham Hotspur's Croatian midfielder Niko Kranjcar participates in a team training session, at the club's training facility in London, on November 1, 2010. Tottenham Hotspurs are set to play Inter Milan in a UEFA Champions League group A football match on Tuesday. AFP PHOTO/GLYN KIRK
 AFP
NIKO KRANJČAR ZA SN

'Redknapp me razočarao! Odlazim iz Tottenhama čim stigne prva korektna ponuda'

'Točno je da sam očekivao da će Bale dobiti prednost, nisam nerealan. No, kad Bale igra više natrag, ili uopće ne igra, da niti onda ne dobivam priliku, to me jako razočaralo'
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 24. siječanj 2011. 11:53

Harry Redknapp, menadžer Spursa, definitivno je odao što misli o potrebama u veznom redu Tottenhama kupovinom Pienaara iz Evertona. Za solidnog ali ne i posebnog Pienaara 8-9 milijuna eura, za Niku Kranjčara pak 8-9 minuta protiv Newcastlea. Vjerojatno je i najnovija akvizicija ponukala Kranjčara na otvoreno sučeljavanje s trenerom koji ga godinama trenira, prvo u Portsmouthu, sada u Tottenhamu...

Kako je prošao razgovor dva “stara” suradnika?

- Tražio sam razgovor jer sam nezadovoljan statusom. Trener odlučuje tko, kada i koliko igra, i ne treba to nikome objašnjavati dok ga igrač sam ne pita. Više-manje ono što je Redknapp kazao novinarima. Pričali smo 15-ak minuta bez ikakvih ograda. Iskazao sam nezadovoljstvo, ne zato što ne igram dovoljno, nego zato što uopće ne igram. Iz tih razloga sam tražio da mi otvoreno kaže mogu li otići odmah sada u siječnju te ako se pojavi zainteresiran klub, hoće li mi visinom odštete ili drukčije otežavati transfer.

Zadovoljni ste odgovorom?

- Jesam. Kazao je da me razumije i ako dođe ponuda koja će me ispunjavati, da mogu ići. Obećao je da neće biti komplikacija.

Možemo li iz ovoga zaključiti da je Redknapp čekao ovaj vaš potez da bi sebi i vama olakšao odabire?

- Ne znam, bitno mi je ono što je sada rekao. Nisam, ponavljam, tip koji se hrani medijskim konstrukcijama ili špekulacijama statusa. Činjenica jest da već dugo ne igram, što mi je i inače u karijeri najmrskija stvarnost, a pogotovo sada sa 26 i pol godina, kad bih trebao pružati najbolje partije.

Očekujete da se stvari riješe idućih 2-3 dana?

- Realno je da ako se nešto ima dogoditi, da to bude u idućih nekoliko dana.

Svojevremeno vas je pronicljivo Zoran Vulić u Hajduku transferirao s pozicije playmakera na lijevi bok vezne linije. Točno je da na toj poziciji pružate najbolje igre, no, je li oportuno u vašoj situaciju da ne želite igrati na desnom boku, barem je tako novinarima kazao Redknapp?

- Trener i ja smo zajedno zaključili da desni bok nije baš najbolja pozicija za mene, odnosno mjesto na kojem mogu dati najbolje od sebe.

Shvaćamo da ste osoba koja nije sklona “povišenju tona”, jasno nam je da se niti jednom treneru ne treba zamjeriti ako misli da neki igrač, u ovom slučaju vi, nije dovoljno dobar za njegovu momčad i ambicije, ali ostaje dojam da Redknapp prema vama ipak nije potpuno fair.

- Ne znam na što ciljate.

Pa zar nije čudno da igrač koji je prošle sezone bio jedan od ključnih kad se nakon 50 godina ostvarivala ambicija za nastup u LP, uz 32 nastupa sa 8 golova, odjednom ne može igrati više od nekoliko minuta svaki 3. ili 4. susret ove sezone? Niste li zbog takvog odnosa razočarani?

- Sigurno je da sam razočaran što ne igram, kao što bi bio i svaki drugi igrač u mojoj situaciji, ali to nije ništa novo.

Ali jeste li razočarani čovjekom koji to određuje, Redknappom?

- U jednu ruku jesam, ne mogu to negirati. Pogotovo što sam posljednjih godina bio akterom svih njegovih uspjeha, kako u Portsmouthu tako i u Tottenhamu. Točno je da sam očekivao na početku sezone da će Bale dobiti prednost jer se pokazao sjajnim na lijevom boku. Nisam nerealan i potpuno mi je jasno da Garethova eksplozija predstavlja veliku stvar za sve nas u Tottenhamu. No, kad Bale igra više natrag, ili uopće ne igra, da niti onda ne dobivam priliku, to me jako razočaralo. Računao sam da ću igrati 13-14 utakmica od 30, a ne 1 do 2.

Linker
02. svibanj 2024 19:11